Tomáš Vrábel
21. července 2015 • 04:30

Plzeň je bez Simona a Mozíka. Z NHL ale dostane téměř 10 milionů!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligová Plzeň v pondělí zahájila další část přípravy – začala trénovat na ledě. Už však bez Dominika Simona a Vojtěcha Mozíka, kteří odešli do NHL. Náplastí je odstupné ve výši 9,5 milionů korun. „Je to značná část našeho rozpočtu a počítáme s ní, že ji použijeme na posily,“ přiznal deníku Sport nový sportovní manažer Tomáš Vlasák.



Extraligový hráč, který má smlouvu a upíše se týmu NHL, má hodnotu 240 tisíc dolarů (v přepočtu přibližně 6 milionů korun). Jenže Plzeň se v případě Simona musí rozdělit se Spartou (v poměru 70%-30%) a u Mozíka s Mladou Boleslaví (90%-10%). Celkem tak na západ Čech dorazí částka v hodnotě téměř deseti milionů korun.

„Uvítali bychom, kdyby byla vyšší, ale takhle stojí smlouva mezi IIHF a NHL a my ji respektujeme. NHL je na výši a podmínky se může trošičku diktovat, pro nás je to lepší, než kdybychom nedostali nic,“ pravil Vlasák.

Nicméně Plzeň se musí vyrovnat s odchody dvou významných opor. „Dominik Simon se po polovině minulé sezony přesunul do prvního útoku a Vojta Mozík byl klíčový v přesilových hrách a jako obránce dal celkem deset gólů. Takové oslabení bude vždycky znát,“ přiznal nový sportovní manažer, který po minulé sezoně ukončil hráčskou kariéru ve Slavii.

Na jejich místa tak plzeňské vedení hledá náhradu. „Momentálně nás bota tlačí víc v útoku než obraně, takže bychom chtěli přivést dva útočníky do prvních dvou lajn, a pak případně beka, ale zveřejňovat konkrétní jména zatím nechci, protože o ně mohou mít zájem jiné týmy. Nyní u nás je na zkoušce slovenský útočník Miroslav Preisinger, který naposledy hrál v Bánské Bystrici. Pozici druhého centra by zastat mohl,“ přiblížil 40letý Vlasák.

Celý rozhovor s Tomášem Vlasákem si můžete přečíst v úterním vydání deníku Sport

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud