24. července 2015 • 15:07

Vrbata se vzdal podílu v Mladé Boleslavi: Z NHL klub řídit nejde, tvrdí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Radim Vrbata končí jako spolumajitel extraligové Mladé Boleslavi. Podle klubového webu "prozatím". Jeho podíl odkoupil předseda klubového představenstva Jan Plachý. Hráč Vancouveru v NHL prý v průběhu minulé sezony dospěl ke zjištění, že klub je na takové úrovni, že není možné podílet se na jeho řízení ze zámoří.



Vrbata koupil část akcií v září 2011. "V mé první sezoně coby spolumajitele klubu Mladá Boleslav sestoupila z extraligy a já přiznávám, že jsem v tom všem byl úplně nový a do věcí příliš nezasahoval," uvedl Vrbata, mistr světa z roku 2005.

"Následující dvě prvoligové sezony byly dost specifické. Víceméně na to nejdůležitější - tedy na tvorbu kádru - jsem byl v Čechách a pak jsme všichni celou sezonu čekali na baráž. Loni jsme se ale pohnuli mnohem dál a já zjistil, že to takhle nepůjde," vysvětlil Vrbata.

Podívejte se na ukázku reportáže z pořadu Hokejové léto, který je vysílán v premiéře každou středu od 18:10 na programu Sport 5

Na první trénink Mladé Boleslavi vyrazil i Radim Vrbata
Video se připravuje ...

Další akcie klubu patří kromě Plachého městu a společnosti Aufeer Design. Podle Vrbaty vyžaduje soutěž jako extraliga každodenní řízení klubu. "Toho momentálně nejsem schopen. Chtěl bych v zámoří ještě alespoň jednu dobrou smlouvu, a tak se teď chci ještě soustředit na kariéru. Cítím, že současné rozdělení akcií a tudíž práv do věcí mluvit klub spíše brzdí, a to rozhodně nechci," doplnil Vrbata.

Jako každoročně se dnes začal připravovat s týmem na ledě. Po skončení kariéry by se podle všeho mohl do klubového managementu vrátit. "Všichni máme pořád zájem, aby Radim v klubu působil - ať už z pozice majitele, nebo manažera. Jen je třeba to na chvíli odložit. V žádném případě se nerozcházíme ve zlém, naopak se jedná o přátelské a racionální rozhodnutí, které oběma stranám připadá jako to aktuálně nejlepší možné pro klub jako takový," prohlásil Plachý.

Středočeši se loni po dvou letech vrátili do extraligy a mezi elitou si vedli nad očekávání dobře. Přes Plzeň se v předkole probili do hlavní fáze play off, kde ve čtvrtfinále výrazně potrápili pozdějšího finalistu Třinec.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud