Jaroslav Kalina
14. srpna 2015 • 21:15

TOP Dudovy výstřelky: Facka Růžičkovi i napadení důchodce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako utržený ze řetězu. Nějak tak by se dal popsat výstup hokejisty a kapitána karlovarské Energie Radka Dudy (36), který si ve čtvrtečním přípravném zápase proti pražské Slavii vyměnil názory se svými protihráči. Po roztržce však neměl pořád dost a pro další „pěstní debaty“ si zašel až ke slavistické střídačce. 



Jak se zdá, tak Duda už bedlivě vyhlíží nadcházející sezonu a na jeho pověstnou vznětlivost rozhodně nenechává zapomenout ani v přátelských utkáních. Zde je přehled nejznámějších afér karlovarského dravce v jeho kariéře.

Sezona 2001/2002

Klub: HC Keramika Plzeň

Počet trestných minut v základní části včetně play off: 174

Průšvih sezony: Během play off mezi Plzní a Vítkovicemi se Duda pořádně ukázal. Své o tom vědí David Moravec a Alois Hadamczik. Tehdy totiž slavnému útočníkovi při zápase plivnul do tváře a bývalého trenéra reprezentace nazval „šišlavým Polákem“.

Sezona 2002/2003

Kluby: HC Keramika Plzeň, HC Slavia Praha

Počet trestných minut v základní části včetně play off:  182

Průšvihy sezony: 

Plzeň se rozhodla vyměnit Dudu do Slavie, který to nesl velmi těžce. Následně prohlásil o obránci ze západu Čech Josefu Řezníčkovi, že prodává zápasy. Tehdy nechybělo málo a plzeňský kapitán na něj podal žalobu.

Zápas Liberec-Slavia. Útočník Radek Duda ani obránce Martin Čakajík zápas nedohráli, protože měli během hry mezi sebou roztržku a byli posláni do šaten. Dudovi to bylo málo a šel si to s Čakajíkem ještě „vyříkat“ do liberecké kabiny. Tvrzení o rvačce v šatně Duda okamžitě popřel, ale byl usvědčen záběry z bezpečnostních kamer.

Sezona 2005/2006

Klub: HC Slavia Praha

Počet trestných minut v základní části včetně play off:  212

Průšvih sezony: Šestnáctiletý fanoušek Vsetína házel sněhové koule na autobus pražského klubu. O odplatu se nepostaral nikdo jiný než Radek Duda, který měl kluka napadnout.

Svérázný Duda má s rozhodčími neustále potíže
Svérázný Duda má s rozhodčími neustále potíže

Sezona 2008/2009

Klub: HC Mountfield České Budějovice

Počet trestných minut: 98

Průšvihy sezony: 

Slovní narážky na rodinu soupeře a uznávaného kladenského střelce Radka Bělohlava.

Rvačka se spoluhráčem Milanem Gulašim na tréninku mužstva.

Sezona 2010/2011

Klub: HC Plzeň 1929, KLH Chomutov (1. Liga)

Počet trestných minut v základní části včetně play off: 131

Průšvihy sezony:

Incident z Karlových Varů. Na přechodu pro chodce byl napaden starší muž. Podle očitých svědků se jednalo o hokejistu Radka Dudu. Popis osoby i poznávací značka auta odpovídala svědectví. Tehdy chomutovský útočník byl v roce 2012 odsouzen k trestu odnětí svobody na tři měsíce s podmíněným odkladem na jeden rok.

Pár měsíců po aféře s karlovarským důchodcem se při hostování v Plzni Duda opět předvedl. Po skončení zápasu Plzeň-Slavia došlo na běžné podávání rukou soupeřů. Když Radek Duda dorazil k útočníku Vladimíru Růžičkovi, tak mu vrazil pořádný políček. Duda se k tomu vyjádřil tak, že šlo o výchovnou facku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud