16. září 2015 • 10:24

Červenka „vzal“ Kämpfovi 10: Je starší, musel jsem mu ji přenechat

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fráze mládí vpřed neplatí úplně vždycky, příkladem je hokejová šatna. Přesvědčil se o tom i nadějný útočník Chomutova David Kämpf, který dosud hrál v dresu s číslem 10. Musel ho však přenechat zvučné posile Romanu Červenkovi.



„Je starší, tak jsem mu ji musel přenechat. Dobrovolně, nedobrovolně, tak mi to bylo řečeno, a tak to je. Bohužel já s tím nic neudělám,“ popsal s úsměvem Kämpf. K žádné diskuzi s Červenkou ani nedošli, změnu čísel rozhodli kustodi.

20letý útočník by si desítku nejradši nechal, protože už s ní hraje od mládežnických kategorií. Nově si tak bude muset zvyknout na jedenáctku. „Už jsem s ní hrál, když jsem byl úplně malý, takže nebude těžké si na ní zvyknout.“

Zatímco pro fanoušky byl Červenkův příchod velkým překvapením, protože chtěl do NHL, případně do jedné z evropských lig ve Švýcarsku, Finsku či Švédsku, v chomutovské kabině se o této posile pár dnů mluvilo. „Už se o tom spekulovalo, takže mě to ani moc nepřekvapilo,“ přiznal účastník posledních dvou juniorských šampionátů.

Piráti tak do svých řad získali velmi kvalitního hokejistu, který se výrazně prosadil i v KHL, navíc má titul mistra světa z roku 2010. „Je to velmi dobrý hráč, bude pro nás velkým přínosem,“ dodal Kämpf.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud