24. září 2015 • 15:05

Kometa představí útok "staříků". Tonově řadě je 116 let

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

S uzdraveným Petrem Tonem a Petrem Tenkrátem, který přišel do Brna na měsíční zkoušku, se představí hokejisté Komety v pátečním duelu proti Olomouci. Oba veteráni mají před sebou premiérový start v sezoně. Jednačtyřicetiletý Ton si začátkem srpna v přípravném utkání poranil ruku, podstoupil operaci a k zápasu nastoupí po dvouměsíční pauze. O tři roky mladší Tenkrát dosud hledal angažmá po odchodu z Kladna.



Navzdory zápasovému manku a nerozehranosti nastoupí v pátek Ton s Tenkrátem v jedné útočné řadě. Hrávali spolu už ve Spartě, naposledy vedle sebe nastoupili na jaře 2013 v nevydařeném čtvrtfinále s Třincem. Ve středu útoku s nimi bude hrát Leoš Čermák, kterému je sedmatřicet let. Dohromady tak Tonova řada bude mít neuvěřitelných 116 let.

"Budeme mít momentálně nejstarší útok v extralize. Pokud bude platit zásada, že kolik máš roků, tolik získáš bodů, tak tento útok bude velmi dobrý. Vyzval jsem je k tomu. Tak ať se snaží," řekl s úsměvem trenér Alois Hadamczik, který příchod Tenkráta uvítal.

"Dal bych přednost mladším hráčům, ale v této kvalitě nejsou. Od léta sháníme nadstandardního hráče. Tenkrát má dohodu s Kladnem o uvolnění, nemuseli jsme za něj platit. Je fyzicky dobře připravený, má obrovské herní zkušenosti, znám jej z reprezentace. Teď ale musí své kvality dokázat," řekl Hadamczik.

Základem je jednoduchost

Ton se na extraligovou premiéru po doléčení zraněné ruky nesmírně těší. Předpokládá ale, že nový útok bude potřebovat pomoc od dalších spoluhráčů. "Petr Tenkrát není vůbec rozehraný, já se vracím po zranění. Věřím, že střídání od střídání a zápas od zápasu budou naše výkony lepší," je přesvědčen Ton.

Zatím ale od sebe neočekává žádné zázraky. "Natrénováno mám, ale chybějící zápasy nelze nahradit. Hru postavíme na zkušenosti a jednoduchosti. Potřebujeme i štěstí. Být například na ledě při vstřelené brance. Což je psychická vzpruha," uvedl Ton.

Tenkrát po rozvázání kontraktu s Kladnem čekal na zahraniční nabídku, která ale nepřišla. Ozvala se mu až Kometa s podmínkou měsíční zkoušky. "Jsem za ni rád, potěšilo mě být v takovém týmu. Měsíc není tak dlouhá doba, budu se snažit naplnit očekávání, abych v Brně zůstal," řekl Tenkrát.

Přál si, aby mu spolupráce s Tonem a Čermákem vyhovovala. "Pár střídání bude trvat, než se do toho dostaneme. Určitě nebudeme vymýšlet nic složitého, pokusíme se spoléhat na jednoduché věci," řekl Tenkrát.

SESTŘIH 4. kolo: HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 2:3
Video se připravuje ...

SESTŘIH 3. kolo: HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 4:2
Video se připravuje ...

SESTŘIH 2. kolo: HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 5:1
Video se připravuje ...



Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud