Tomáš Vrábel
18. října 2015 • 05:00

Chomutov jede na Spartu. Bude to derbíčko, těší se Vondrka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chomutov je malou Slavií. Proto nedělní extraligový duel na Spartě, která je nově doma v O2 areně, bude mít pikantní náboj. V dresu Pirátů vjede na svůj bývalý led devět hokejistů, kteří prošli Slavií.



Stejně tak trojice trenérů v čele s Vladimírem Růžičkou a duem masérů. „Je tu hodně kluků ze Slavie, takže to bude takové derbíčko,“ přiznává chomutovský kapitán Michal Vondrka.

Většina z nich strávila ve Slavii řadu sezon. Někteří mají i mistrovské tituly. Jejich domovem byla O2 arena, tu ale od nové sezony obsadila Sparta.

„Vzpomínek tam mám hodně, asi před začátkem proběhnou nějaké hecovačky ze strany kluků, se kterými jsem v závěru minulé sezony hrál,“ připomněl Vondrka angažmá ve Spartě. On jako jediný zažil derby z druhé strany – jako sparťan se postavil Slavii.

Exslávisté v Chomutově

Brankář: Miroslav Kopřiva

Obránce: Jiří Drtina

Útočníci:
Roman Červenka, Michal Vondrka, Vladimír Růžička, Marek Tomica, Jakub Sklenář, Tomáš Pospíšil, Antonín Dušek

Trenéři: Vladimír Růžička, Břetislav Kopřiva, Jan Šťastný

Maséři: Zdeněk Šašek, František Moščic

„Těším se, je to specifické, v O2 areně jsem odehrál spoustu sezon. Chci porazit každý tým, ale kdybych říkal, že tohle není víc, tak bych kecal. Sparta je vždycky o něco víc,“ přiznává Vladimír Růžička mladší. „Každé derby bylo vyhecované, už i ty v mládeži,“ vzpomínal.

Ano, při duelech Slavie se Spartou to na ledě jiskřilo, ale slovo nenávist pro popis vzájemných vztahů je příliš silné.

„Osobně jsem se se spoustou kluků znal, protože jsme spolu vyrůstali a hráli i v reprezentacích, takže když jsme se potkali, tak jsme si určitě nevyhrožovali. Byl to boj na ledě, ne mimo něj,“ popisuje Vondrka.

A Růžička mladší dodává: „Že bych nenáviděl Spartu, to rozhodně ne, tak to u žádného soupeře nemám. Ale rád ji porazím.“

Vondrka nastoupil v O2 areně v derby ještě v minulém ročníku, ovšem hájil sparťanské barvy. Růžička v hostující šatně libeňské haly ale nikdy nebyl. „Ani nevím, jak vypadá.“ To Marek Tomica, další chomutovský exslávista, z ní má pár zážitků. „Chodil jsem tam na toalety, když v té naší byly plné,“ smál se.

O motivaci však budou mít postaráno i Piráti, kteří slávistický dres nikdy neoblékli. Slávistická skupina hodlá vypsat motivační prémii. „Vypíšeme odměnu a něco do kasy, ale nejdřív musíme vyhrát,“ zdůraznil Růžička.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud