20. října 2015 • 04:50

Hollwegův zákeřný faul? V NHL by dostal do držky, říká Richter

Autor: koš, Sport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cítil se, jako by ho někdo sroloval do kuličky. Ten „někdo“ má jméno Ryan Hollweg a zlínský obránce Tomáš Žižka (36) je na něho hodně naštvaný. Po záludném zákroku útočníka Plzně v nedělním zápase má zablokovaná záda a je rád, že nedopadl mnohem hůř. „Pokud se chceme mrzačit, tak je to špatně,“ prohlásil ostře bek. Hollwegův zákrok pořádně naštval i experta a bývalého reprezentanta Pavla Richtera.



Byl to ošklivý faul. Žádný tvrdý čistý hit. Tentokrát (a ne poprvé) Ryan Hollweg přestřelil. Plzeňský raubíř to v 50. minutě v jízdě cíleně napálil do protivníka Tomáše Žižky ze Zlína, který odletěl na mantinel a skončil v péči lékařů.

Žižkovo zranění naštěstí není vážné. „Mám zablokovaná a zhmožděná záda. Nemůžu se otočit na jednu stranu. V první chvíli jsem ale měl strach. Měl jsem pocit, že mám záda zlomená. (lehký úsměv) Díval jsem se na záznam a vypadalo to fakt škaredě,“ tvrdí.

Tvrďák Hollweg zničil u mantinelu Žižku! Zlínský obránce nedohrál
Video se připravuje ...

Obránce Zlína také vytočil pouze dvouminutový trest, který Hollweg za faul obdržel. „Za tohle dvojka? Ať se jdou rozhodčí vycpat! Jsou tam čtyři a jeden z nich to musí vidět. Copak čekáme, až někdo skončí na vozíčku?! Tohle mě docela vytočilo,“ přiznává.

„Hollweg tyhle nájezdy dělá. Většinou jsou čisté, ale musí taky počítat s tím, že když se na někoho rozjede, tak ten hráč může najednou změnit pohyb. A on už to nezastaví. Pak je takový nájezd na vraždu,“ dodává.

Richter: V NHL by dostal do držky

Názor, že dvě minuty byly za Hollwegův faul málo, sdílí s Žižkou i expert a bývalý reprezentant Pavel Richter. „Já si myslím, že to byl faul na pět minut a to mi nikdo nevymluví. Najel do něj, když stál čelem metr od mantinelu,“ říká.

Podle Richtera by si navíc americký hokejista zasloužil dodatečný trest. „Je to tady nejznámější recidivista, a stejně se furt ty jeho prohřešky opakují. Smekám před tím, jaký je to bojovník, co pro Plzeň dělá. Je výborný před bránou, skvělý na oslabení, nebojí se padat do střel. Ale tohle udělal už po několikáté,“ tvrdí.

„Kdyby se to stalo v NHL, udělá to jednou, dvakrát, a potřetí už si na něj někdo počká a dá mu do držky. Tady v Česku žádný takový hráč není, takže Hollweg dostane pár zápasů stop a hraje dál stejně,“ zakončuje Richter.

SESTŘIH: 11. kolo extraligy, HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 3:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud