25. října 2015 • 21:30

I mistr Rittich se utne. Kiksem spustil debakl od Pardubic

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tento týden měl pech na kiksy sparťanský gólman Tomáš Pöpperle, k jehož smůle řadu bravurních zákroků překryly ty podivnější, smolné až komické. Ty si našly své obdivovatele na internetu. Po neděli je tu další kousek – tentokrát z dílny Davida Ritticha.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Boleslavský gólman „námazem“ v oslabení věnoval gól pardubickému Lukáši Nahodilovi. Tím se začal rodit překvapivý debakl BK v Pardubicích 1:5.

Běžela druhá minuta duelu, Boleslavští hráli ve čtyřech, když David Rittich rozehrál puk u branky přímo před sebe mezi kruhy, kde číhal Lukáš Nahodil. Ten bez řečí skóroval. „Takové góly nám hodně pomůžou,“ věděl své pardubický útočník. „Chtěli jsme se tlačit do brány, to se nám dařilo, góly padaly z brankoviště. Přesně takové nás zvednou. My nejsme v takovém laufu, abychom hráli kombinace do prázdné.“

Rittichův kiks spustil debakl! Boleslavský gólman namazal soupeři na gól
Video se připravuje ...

V osmé minutě ten samý hráč navyšoval už na 3:0. „Na takové vítězství jsme čekali hrozně dlouho. Doufám, že se konečně odrazíme!“ přál si dvougólový střelec.

Poražení na nešťastného Ritticha promrhaný večer nesváděli. Nebyl ani důvod. Vždyť to je 23letý brankář, který stojí za řadou vynikajících výsledků Mladé Boleslavi. Rittich se už zalíbil i kouči reprezentace Vladimíru Vůjtkovi, není vyloučený jeho start na listopadové Karjale, kde je náhradníkem.

Rittich si jen vybral smolný okamžik, kabina jej ústy Lukáše Pabišky hodnotně podpořila. „Na Ríťu nemůžeme nic házet. Čtrnáct kol nám chytal perfektně, vyhrál nám zápasy. Tohle se stává,“ hájil parťáka boleslavský útočník. Ten z nečekaného debaklu nedělal velkou hlavu. „Zápas si rozebereme, ale zase z něj nemůžeme dělat velké závěry,“ upozornil Pabiška.

Zleva Michal Řepík z Liberce a Daniel Spang z Brna.
Zleva Michal Řepík z Liberce a Daniel Spang z Brna.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud