Květoslav Šimek
23. listopadu 2015 • 19:30

Kýhos, Pokovič, Sýkora? Kdepak, Třinec volbou trenérů překvapil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to jedna z možností, nicméně i tak je svým způsobem překvapivá. Trenéry Třince zůstávají René Mucha (42) a Marek Malík (40). Tedy tandem, který měl být po rezignaci Jiřího Kalouse a Václava Varadi řešením pouze provizorním.



„Shodli jsme se na tom, že ponecháme stávající trenérskou dvojici Mucha a Malík,“ řekl pro iSport viceprezident klubu Jan Czudek. „Myslím, že přinesli mužstvu nové impulzy a pevně věříme, že se to zúročí v dalším pokračování. Bylo to vidět už v těch jednotlivých zápasech. Postupná gradace, změna sebevědomí mužstva. Chceme v tom pokračovat.“

Možností a jmen bylo ve hře rozhodně víc. Trenérský seznam byl hodně široký. Vysoko si stáli například Vladimír Kýhos, Václav Sýkora, Miloslav Hořava nebo zkušený slovenský kouč Lubomír Pokovič.

„Možností bylo hodně,“ potvrdil Czudek. „Až můžu říci, že mě překvapilo, kolik kvalitních trenérů projevilo zájem jít k nám. Ani jsem to nečekal, takovou odezvu, přiznám se.“ I tak dostali nakonec přednost extraligoví „zelenáči“ Mucha a Malík. Oceláře vedli ve čtyřech zápasech, získali v nich 5 bodů (Liberec 2:3p, Mountfield 1:2p, Litvínov 4:2 a Brno 2:3). „Byla to v podstatě naše první volba a zůstali jsme u ní,“ řekl Czudek.

Aktuálně se teď bude řešit složení kádru. Mucha s Malíkem už nebudou u týmu pouze jako záskok, mohou si stanovit herní filozofii. I to, na koho vsadí při třineckém restartu. „Trejdy? V této fázi je to o trenérech. Dali jsme jim důvěru, pravomoce, musí si říct – ano chceme to hrát s těmi a těmi hráči,“ dodal Czudek.

SESTŘIH: 22. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud