25. listopadu 2015 • 13:15

Posila za statisíce. Američan se v Kometě nevejde ani na lavičku

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm zápasů je zatím nehybné číslo v kolonce extraligových startů obránce Dana Spanga, amerického zadáka, po němž ve stavu nouze v rozehrané sezoně sáhla Kometa Brno. Muž do první pětky po bok ostříleného Tomáše Kaberleho se v sestavě brněnského celku během října propadl dozadu a po reprezentační pauze už do hry nezasáhnul.



„Po odchodu Kempného (do KHL) jsme hledali nadstandardního hráče, což byl podle referencí Dan Spang, ale zatím se v Brně neadaptoval natolik, aby měl výkonnost, kterou od něho žádáme. Takže ho momentálně nemáme zařazeného v sestavě,“ uvedl brněnský trenér Alois Hadamczik.

Američan, draftovaný v roce 2002 Žraloky ze San Jose, přišel do Komety během října a první duel odehrál v Třinci. Podílel se na výhře 2:1. Když proti Ocelářům Brňané podruhé v sezoně nastoupili v neděli, už byl 32letý zadák s bohatými evropskými zkušenostmi na tribuně. Strávil tam čtvrté kolo v kuse.

Pro Kometu je to nepříjemná situace. Zadák, jehož plat se počítá v řádech stovek tisíců měsíčně, určitě nepřišel do Brna „leštit sedadlo“ DRFG Areny.

V brněnském mužstvu Spang neměl snadný začátek, Kometa jeho angažováním hledala řešení zapeklité situace s vysokým věkovým průměrem svých beků a potřebou zadní řady přestavět. Spang právě skončil v Nižném Novgorodu a mohl okamžitě naskočit.

Během následující doby ale Kometa přivedla ještě ex-litvínovského Petra Štindla, uzdravil se jí vlastní talent Tomáš Dujsík a Spanga ze sestavy pomalu vytlačili. Ve svém zatím posledním vystoupení v dresu Komety v Karlových Varech před pauzou pro Karjala Cup nasbíral 183 cm vysoký Američan ani ne devět minut na ledě. „Trénuje s námi a o dalším dění rozhodne jeho výkonnost, případně nabídky jiných klubů,“ uvedl Hadamczik.

Osm zápasů odehrál Spang s průměrným časem na ledě 15:46, připsal si dva kanadské body za dvě asistence a dva záporné body do hodnocení plus mínus.

SESTŘIH: 19. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Mountfield HK 5:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud