Květoslav Šimek
11. prosince 2015 • 21:39

Nájezdy rozhodl nečekaný žolík z druholigové farmy Ocelářů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se třineckým trenérům Muchovi s Malíkem povedlo. Na nájezdy proti Chomutovu se rozhodli poslat Vladimíra Luku z druholigového Frýdku-Místku. Borec, který ve svých 33 letech hrál teprve druhý extraligový zápas, se s nimi nepáral. Poslal dvě milimetrové rány za Miroslava Kopřivu a rozhodl o vítězství Ocelářů 4:3 po nájezdech.



MATCH OVERVIEW LEGACY

„Čekal jsem nájezdy,“ usmíval se Vladimír Luka. „Malda (Marek Malík) mě zná z Frýdku. Daří se mi a prostě jsem si věřil. Tahle disciplína mě baví.“

Že má šikovné ruce a střelecké sebevědomí, to Luka v nižších soutěžích ukazuje. V druholigovém Frýdku-Místku má aktuálně z 21 zápasů nastřádáno už 42 bodů (22+20). V Třinci hrával před lety v juniorce, ale talent promarnil. Vystřídal řadu klubů, nejdál to dotáhl do první ligy. Sám po letech přiznává, že nedal hokeji vše.

MOMENT: Vladimír Luka proměnil oba své nájezdy
Video se připravuje ...

„Asi, ne asi – ale určitě, jsem si to v mládí pokazil…,“ pokrčil rameny. „Ale to je minulost. Teď po dlouhých letech mě baví hokej, užívám si tady každý den.“ K prvnímu týmu jej trenéři povolali společně s Tomášem Káňou v úterý. Ne poprvé, z farmy už si jej na jeden zápas vytáhnul i Jiří Kalous.

Proti Chomutovu hrál Luka s Matušem a Káňou čtvrtou lajnu. Ale dostal se i přesilovku. „Pan Mucha a Malík mi řekli, že cokoliv mám pálit na bránu. Snažil jsem se. I kluci říkali - jak budeš mít puk, vystřel, vystřel. Že jim to teď nelepí, je vidět. Kluci chtějí, ale všichni víme, že je deka v šatně. Ale říkali jsme si, že třetí gól do prodloužení dáme a to se povedlo.“

V nájezdech přesně věděl, co udělá. „Hned jsem klukům říkal, co přesně udělám. Věděl jsem to. I jak máme soutěže, tak mě posílají prvního, mám tuhle disciplínu rád,“ dodal Luka.

SESTŘIH: 27. kolo extraligy, HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 4:3 po nájezdech
Video se připravuje ...

Tomáš Harkabus (vlevo) z Varů a Branislav Kubka z Plzně
Tomáš Harkabus (vlevo) z Varů a Branislav Kubka z Plzně

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud