20. prosince 2015 • 04:56

Unesou tribuny pro Open Air 22 tisíc diváků? Kometa radí: Neskákat

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další „inspekční cestu“ do chystané arény v Brně za Lužánkami, kde domácí Kometa odehraje v lednu dva extraligové zápasy, absolvovali spolu s hráči už i fanoušci. I oni se připravují, aby sváteční zápasy bez potíží zvládli. Pořadatel doporučuje na montovaných tribunách neskákat, diváci mají chodit až tři hodiny před úvodním buly.



V pátek se na Brno snesl vytrvalý déšť, v sobotu padla mlha. Počasí, které je teoreticky může potkat i v lednu během hokeje pod širým nebem, si pořadatelé Hokejových her 2016 vyzkoušeli příznačně právě při další dílčí kontrole budované arény pro 22 tisíc diváků. V sobotu na ni bylo zvědavo několik stovek fanoušků.

Přípravy na zápas pod širým nebem se v Brně blíží do finiše
Video se připravuje ...

Zajímali se mimo jiné o to, jak montované tribuny vydrží velký nápor diváků. „Co se zatížení tribun týká, máme téměř dvojnásobnou rezervu. Požadované je 350 kg na metr čtvereční, tady se počítá s 650 kg na metr čtvereční,“ řekl Michal Chylík, mluvčí Komety.

Hokejisty a fanoušky jinak zajímá praktické to samé: za jakého počasí ještě bude možné hrát hokej. To je alfa a omega venkovních zápasů. Zhotovitel slibuje, že led vydrží až teplotu patnáct stupňů nad bodem mrazu, což je v probíhající extrémně teplé zimě příhodné téma. Nevadí ani mlha, jaká se na město právě snesla, hrát lze i v drobném mrholení. Déšť už by plány naboural.

„No a s kým se bavím, toho stejně nejvíc zajímají vstupenky. To je nejčastější otázka. Máš?“ směje se obránce Tomáš Dujsík. „Zatím to vypadá, že vánoce budou na blátě, ale že tyhle zápasy proběhnou bez potíží. Tribuny vypadají bezpečné, strach bych tady neměl. Hlavně doufám, že to klapne a že si tady zahraju, protože to vypadá úžasně. Nějakou fantazii mám, ale jaká tady bude atmosféra, to si asi úplně představit nedovedu.“

Hokejové hry Brno 2016
3. ledna
           Kometa-Plzeň (extraliga, 13)
                       Technika Brno-Hodonín (druhá liga, 17.30)

7. ledna           Masarykova univerzita-Univerzita Karlova (18)
8. ledna           Kometa-Sparta (extraliga, 18.20)
9. ledna           Česko-Slovensko (ženy, 12)

Hokejisté brněnské Komety Dujsík s Mrázkem hodnotí stav příprav na lednové Open Air zápasy.
Hokejisté brněnské Komety Dujsík s Mrázkem hodnotí stav příprav na lednové Open Air zápasy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud