Jakub Hlaváč
23. prosince 2015 • 20:45

Bijec Forman nakopl ofenzivu Sparty. Hokej umím, radoval se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Povýšil do elitní formace Sparty, a pak hokejista Miroslav Forman výraznou měrou pomohl poslat do kolen Vítkovice (5:0). Tentokrát to ovšem vyhlášený tvrďák neprovedl pěstmi, středeční večer si zkrášlil gólem a asistencí. „Snad jsem ukázal, že hokej umím,“ usmíval se.



Patří mu role mstitele, zlého muže Sparty. Jakmile se děje jeho týmu nespravedlnost, Miroslav Forman shazuje rukavice. Proti Ostravanům dostal jiný úkol. V prvním útoku s Danielem Přibylem a Janem Buchtelem měli utkání rozhodnout. Dokázali to.

„Byl jsem v sezoně nemocný, těžko jsem se do toho dostával zpátky. Tohle byla šance ukázat se. Jsem moc rád, že to vyšlo,“ liboval si muž s číslem 88. Nejprve vybojoval puk před třetím zásahem domácích, ten čtvrtý pak sám pohotovou ránou obstaral.

SESTŘIH: 29. kolo extraligy, HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 5:0
Video se připravuje ...

V průměru stráví na ledě jen málo přes jedenáct minut, tentokráte to bylo více než dvanáct a navíc dostal prostor i v přesilovkách. Neslevil ovšem ani ze svého důrazu, setkání u mantinelu s ním pro Moravany opět nebyla příjemná.

„S fyzičkou nebyl problém, naopak mi vyhovuje být víc v tempu. Daleko víc mi tuhnou nohy, když mám mezi střídáními dlouhé pauzy,“ vysvětloval Forman radost z vytížení. Znovu svou sílu bude muset s parťáky předvést v sobotu v Karlových Varech.

Že by to mělo fungovat, potvrzuje i Daniel Přibyl, na centru herní mozek celého tria. „S Mírou už jsme v minulosti nastupovali, takže nějaké sehrávání se nebyl vůbec problém. S ním i s Buchtou si rozumíme výborně,“ pochvaloval si. Výsledek tomu budiž důkazem.

„Navíc je samozřejmě příjemné ho mít na křídle, člověk se hned cítí bezpečněji,“ smál se vyhlášený technik faktu, že dostal osobního bodyguarda. „Potřebujeme mít takovéhle hráče, kteří dokážou přitvrdit,“ upozorňoval.

Ale nebude si Forman na potyčky teď dávat větší pozor? Ve středu ho zkoušel například Lukáš Klok. „Neznám ho, možná je to nějaký provokatér. Ani nevím, jestli to umí shodit… Já s tím problém mít nebudu. Pořád vím, čím jsem pro tohle mužstvo důležitý,“ upozornil budoucí soky zdatný rohovník.

Pozor si na něj dávat musí každopádně.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Dolejš se snažil, Vítkovice držel skvělými zákroky
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud