29. prosince 2015 • 11:25

Když exne neprůstřelný. NEJ gólman extraligy daroval Kometě výhru

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Olomouci stále jedou nad plán. Navzdory čtyřem prohrám v řadě sedí Kohouti na šestém místě tabulky. Pod 50 body září signatura brankáře Branislava Konráda. V pondělním zápase s Kometou si ale největší hvězda týmu vybrala slabší chvíli. Bohužel, přišla v prodloužení.



Slovenského gólmana, který ve 12. minutě střídal po třech gólech Tomáše Vošvrdu, střelou z úhlu nachytal útočník Jan Hruška. "Na půlící čáře jsem ještě nevěděl, jak akci zakončím. Ale zahlédl jsem skulinku mezi chrániči brankáře a poslal tam kotouč," popsal Hruška rozhodující trefu.

Konrád, který vládne brankářům extraligy v procentuální úspěšnosti zákroků i průměru obdržených branek, si puk srazil zády do sítě. Konec, vymalováno.

VIDEO: Podívejte se na laciný gól Hrušky z prodloužení

Konrádova chyba rozhodla prodloužení s Kometou
Video se připravuje ...

Kometa díky šťastné trefě konečně po čtyřech klopýtnutích dosáhla na domácí výhru. I když jen ve dvoubodové hodnotě. I když mohla odejít i bez bodu, v utkání 31. Kola extraligy prohospodařila tříbrankový náskok.

"Zápas to byl těžký. Ale my jsme si jej zkomplikovali sami. Jsme prostě v situaci, do které jsme se nechtěli dostat. Přitom se nám první třetina povedla. Ale z rozhodnutého zápasu bylo najednou drama až do prodloužení," nechápal Hruška.

Olomouc, která vyšla v posledních třech kolech naprázdno, se po prohře 3:4 v prodloužení dočkala alespoň prvního bodu. "Šťastným gólem v prodloužení získal soupeř výhru. Pro nás je ale i ten bodík strašně cenný. Jednak jsme dokázali srovnat skóre, i když jsme prohrávali o tři branky a vypadalo to na ručník. Nakonec z toho byl parádní zápas," našel pozitiva trenér Mory Zdeněk Venera.

SESTŘIH: 31. kole extraligy, HC Kometa Brno - HC Olomouc 4:3 po prodloužení
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud