22. ledna 2016 • 21:03

Frustrace šla ven. Kováčik vyjel po rozhodčím a musel do sprch

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Kometa prožívá těžké rozčarování. Místo požadované výhry z domácího zápasu proti Pardubicím přišla trudná porážka 2:3 a Brnem lomcuje frustrace. Názorně ji ventiloval obránce Jozef Kováčik devět vteřin před koncem duelu, když jeho explozi nervů ocenil rozhodčí trestem do konce utkání.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Ke konfliktu došlo poté, co Kováčik zavážel puk do útočného pásma v zoufalé snaze Komety ještě vyrovnat důležitý zápas, ale jeden ze spoluhráčů mu přejel modrou čáru dřív a rozhodčí zapískal ofsajd. Kováčik nezastavil hned, ale pokračoval v jízdě a puk nahodil vysokým obloučkem kolem hlavy pardubického brankáře Maxwella. Ten začal hned signalizovat, co se stalo, a Kováčik za to inkasoval desetiminutový trest.

Ohnivý slovenský zadák po arbitrovi hned vystartoval. Útočník Rastislav Špirko mu domlouval, tahal ho pryč, ale Kováčik se nedal. Prskal tak dlouho, až rozhodčí ukázal do šatny. Mazej ven!

MOMENT: Jozef Kováčik neudržel emoce na konci zápasu
Video se připravuje ...

„Uznávám jednoznačně, že ofsajd byl, ale já jsem se rozčiloval nad něčím ještě jiným, co předcházelo asi o čtyři minuty dřív, k tomu se nemůžu vyjadřovat, takže to necháme tak,“ hájil se obránce Komety. „Každý jeden hráč, který chce vyhrát, by zareagoval stejně. Já jsem hráč impulzivní, nic se na tom nezměnilo. Hokej je hra nervů, já jsem je neudržel a takhle to dopadlo,“ řekl.

Do jeho vystoupení se promítlo i celkové naštvání ze zápasu. Prvních padesát minut v podání Komety označil hodně nevybíravými slovy, a to, že v koncovce už jeho soubor soupeře svíral a nadechoval se k vyrovnání, jeho pocitu zmaru ještě dodalo. „Takhle musíme hrát! Musíme se vrátit k nátlakové útočné hře. Šlo to s ní dřív, tak to musí jít i teď,“ horlil.

Případnému podezření, že chtěl svým pukem Maxwella trefit po odpískání, se Kováčik rázně bránil. „Byly v tom emoce. Já jsem to tam napálil jen tak, to byl lehký puk, nebyl ani mířený na rozhodčího, ani na nikoho, takže… normální člověk to pochopí,“ vylíčil situaci ze svého pohledu.

Hadamczik ven, skandovali fanoušci Komety po třetím obdrženém gólu
Video se připravuje ...

TICHO! Tak to vypadá, když na to se**me my, vzkázali fanoušci Komety
Video se připravuje ...

SESTŘIH: 21. kolo extraligy, HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 9:3
Video se připravuje ...

Kováčik si vysloužil trest do konce utkání
Kováčik si vysloužil trest do konce utkání

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud