30. ledna 2016 • 10:20

Hvězda Olomouce musela do špitálu, Konrád se bál zlomeniny

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdyby to mělo dopadnout zle, bude to pro olomoucký hokej rána. Ve hře je zdraví Branislava Konráda, zastřené možnosti dalších jeho startů v extralize. Jeden z nejlepších gólmanů extraligy a jasný lídr hanácké party přišel k újmě v pátek v Hradci Králové, kde jeho tým padl 3:4 po nájezdech. Slovenská opora po utkání pádila do špitálu na rentgen s obavami, zda nejsou nalomená žebra.



Byl to smolný moment. Ve 22. minutě trefila dalekonosná rána olomouckého brankáře do pravého boku. Konrád se schoulil do klubíčka, lehl k zemi. Chvíli se nehýbal, bylo zřejmé, že střela trefila nechráněné místo. Až asi po dvou minutách rozdýchávání Konrád dal najevo, že může chytat dál.

Jenže když po zápase vylezl z kabiny, bylo vidět, jak ho bolí každý pohyb i každé vyřčené slovo. „Šel jsem k tyčce, posunula se mi vesta a trefilo mě to. Měl jsem vyražený dech,“ líčil.

Strach o Konráda. Olomoucký gólman musel do špitálu, bál se zlomeniny
Video se připravuje ...

„Pak to bylo chvíli v pohodě, ale třetí třetina byla už dost těžká. V prodloužení jsem udělal nějaký špatný pohyb a to už bylo zlé. Na nájezdy už jsem raději nešel, nemohl jsem se pořádně hýbat. Kdyby mě někdo rozhodil, můj stav by se jen zhoršil,“ doplnil před cestou do nemocnice. „Uvidíme, půjdu na rentgen a tam se ukáže. Nemám tušení, jak to dopadne, ale doufám, že to bude jen naražené, natáhnuté,“ věřil po zápase Konrád.

Na penalty tedy šel Tomáš Vošvrda a nevedl si špatně, s Jaroslavem Bednářem prohrál až na podruhé, ale stejně Hanáci padli. Tříbodovou výhru ztratili v normální hrací době, pálili do tyček, zahazovali další tutovky. „Poslední tři zápasy jsme prohráli po prodloužení nebo na nájezdy, je to škoda. Za stavu 3:2 jsme dali dvě tyčky, padnout z toho góly, zbytek zápasu by se už jen dohrával. Zároveň ale sbíráme body, aspoň že tak. Musíme jít dál a věřit, že vyhrajeme v neděli doma,“ snažil se nevidět to černě Branislav Konrád.

Jeho trenér Zdeněk Venera si však zoufal. Věděl, že poztrácené body mohou nakonec chybět. „Motalo se to tam kolem branky a chtělo to nějakou šikovnou dorážku a mohli jsme si odvést i tři body. Bohužel v koncovce jsme selhali, což nás trápí celou sezonu. Góly dáváme hodně těžko,“ povzdechl si.

SESTŘIH: 39. kolo extraligy, HC Dynamo Pardubice - Mountfield HK 3:2
Video se připravuje ...

Recept na výborného olomouckého brankáře Branislava Konráda našel i Jaroslav Bednář
Recept na výborného olomouckého brankáře Branislava Konráda našel i Jaroslav Bednář

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud