Adam Sušovský
21. února 2016 • 21:00

Zákrok roku! Machovský zazářil, Köhlerovi ukradl jistý gól

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úplně prázdná brána zívala na Bedřicha Köhlera, gól z toho nebyl. I když útočník Hradce Králové napálil puk razantně, jeho cestu do sítě neuvěřitelným způsobem zastavil brankář Matěj Machovský. Zákrok večera a nejspíš i celé sezony se za stavu 2:2 stal klíčovým momentem zápasu. Plzeň od té doby na ledě dominovala a soupeře v přímém souboji o třetí místo rozstřílela 6:2.



„Byla tam prázdná branka, skočil jsem tam. Trefilo mě to do ruky a pak to přeletělo branku. Asi tak bych to shrnul,“ vyprávěl skromně gólman Matěj Machovský o spektakulárním zákroku, kterým v polovině zápasu sebral jistý gól Hradci Králové. „Byl to zákrok roku,“ doplnil domácí útočník Dominik Kubalík, zatímco jeho spoluhráč Lukáš Pulpán aktéry tiskové konference rozesmál: „Od toho tam přece je, ne?“ řekl s nadsázkou a s úsměvem od ucha k uchu.

VIDEO: Podívejte se na skvělý Machovského zákrok:

Skvělý zákrok plzeňského brankáře Matěje Machovského
Video se připravuje ...

„Já jsem stal na střídačce, a když jsem viděl prázdnou bránu, tak jsem si sednul, protože jsem počítal s tím, že je to gól. Kluci vyskočili, začali křičet a vyvolávat Machyho, bouchali do mantinelu,“ popisoval bezprostřední pocity na střídačce Kubalík.

Tahle situace totiž domácí doslova nakopla. Jen krátce na to totiž škodovka šla do vedení, které postupně navyšovala tak, že Mountfield v přímém souboji o třetí místo přejela 6:2.

„Byl to klíčový moment zápasu,“ shodli se oba trenéři. „Nevím, jak to mají ostatní gólmani, ale já jsem si pak říkal, ať hlavně nedostanu nějaký blbý gól. Když chytíte jasný gól a pak dostanete blbý, tak to je, jak byste to ani nechytil. Takže jsem se soustředil na každý puk,“ doplnil Machovský.

SESTŘIH: 47. kolo extraligy, HC Škoda Plzeň - HC Mountfield HK 6:2
Video se připravuje ...

Jakub Lev se popral Brianem Ihnacakem
Video se připravuje ...

Sparťanští hokejisté oslavují gól do sítě Komety
Sparťanští hokejisté oslavují gól do sítě Komety

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud