Květoslav Šimek
11. března 2016 • 04:40

Brankář Kašík sestřelil Rákose. Dodatečný trest ale nedostane

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlikvidoval nájezd Martina Adamského v oslabení a udržel svůj tým ve hře. Jenže pak se zlínský brankář Libor Kašík ohnal po dojíždějícím Danielovi Rákosovi a hokejkou jej zezadu sestřelil k ledu. Dostal trest na pět minut a do konce zápasu. Zlínský trenér Rostislav Vlach počítal i s tím, že by páteční duel mohl Kašík kvůli disciplinárnímu trestu ztratit. To se ale nestane, dodatečně potrestán už nebude.



Třetí utkání předkola ČP play off vyhrál Zlín 3:2 v prodloužení. Hattrickem se blýsknul Petr Holík. Kašíkova výstřelku Oceláři využít nedokázali. Jen pár vteřin po jeho odchodu do sprch ztratili náskok 2:1 a nakonec padli v prodloužení. V sérii tak Zlín vede 2:1 na zápasy a v pátek ji může ukončit.

Kašíkův zkrat! Klíčový hráč Zlín se nechal vyloučit do konce utkání
Video se připravuje ...


Proč se Kašík vytočil a sekerou se v 52. minutě po Rákosovi ohnal, to zlínský brankář neřekl. Zůstal v kabině. „Reakce nebyla adekvátní, byl na něj nájezd s brzdou, což by se mělo pískat,“ přemítal jeho trenér Rostislav Vlach. „Reakce nebyla opodstatněná. V play off je to vyhrocené, jsou tam hraniční zákroky nejenom na brankáře, ale i na hráče. Pokud mužstvo chce vyhrát, musí udržet nervy a něco překousnout.“

Třinecký Daniel Rákos netušil, proč se po něm gólman ohnal. „Určitě jsem mu nic neříkal,“ popisuje Rákos. „Áda (Adamský) vystihnul na modré nahrávku, šel sám, já dojížděl. Snažil jsem se přebruslit jejich obránce, přibrždoval jsem před bránou a on se po mě ohnal.“ Jestli gólmana obhodil ledovou tříští? „To nevím, nejsem si toho vědomý.“

Nervy v tu chvíli sice neudrželi hosté, ale Třinec toho využít nedokázal. Jen pár vteřin poté zapomněli ve čtyřech proti čtyřem na Petra Holíka a ten z nájezdu srovnal. „Byli jsme lepší celý zápas, bohužel jsme udělali pár chyb, které dokázali využít,“ mrzelo Rákose.

Zlín může v pátek rozhodnout. Trenér Vlach ovšem počítal i s tím, že by Kašík mohl chybět. Podle disciplinární komise však Kašík dodatečně potrestán nebude. 

VYJÁDŘENÍ DISCIPLINÁRNÍ KOMISE

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Libora Kašíka na protihráče Daniela Rákose, za který mu byl v utkání HC Oceláři Třinec – PSG Zlín (10. 3. 2016) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Sekání.

Po zhlédnutí videozáznamu shledal, že brankář reagoval na situaci, kdy byl v důsledku prudkého zabrzdění protihráče zasažen ledovou tříští a holí drženou v obou rukách ho následně zasáhl nad hráčskými kalhotami. Přestože se jednalo o zcela neadekvátní reakci, předseda disciplinární komise ELH dospěl k závěru, že zákrok nebyl takové povahy, aby vyžadoval postih nad rámec trestu uloženého v utkání a řízení s hráčem Liborem Kašíkem (PSG Zlín) zastavil.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Zlín díky Petru Holíkovi vede 2:1 na zápasy
Zlín díky Petru Holíkovi vede 2:1 na zápasy

Místo puku útočník. Adamský skončil v bráně, smetl i Kašíka
Video se připravuje ...

Tady vládne Třinec! Diváci vytáhli v zápase se Zlínem choreo
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud