11. března 2016 • 04:50

Taková byla výhra Komety: rvačky, nosítka i emotivní Růžička

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sbalit výstroj a do ostrého zápasu naskočit zase až na podzim? To se hokejistům Komety Brno opravdu nechtělo! Jejich srdnatý výkon a výhra 3:2 nad Chomutovem znamená prodloužení série. Minimálně na jeden zápas. Ten čtvrteční byl plný zajímavých momentů, strkanic, hezkých gólů i situací, které nutily k zamyšlení. A na led vyjela i nosítka.



Taktika Chomutova pro třetí utkání předkola byla jasná. Udržet co nejdéle stav 0:0, vstřelit gól z brejku a pak hlídat vedení. První dva body vyšly, ten třetí už ne. Skóre otevřel David Račuk, jenže srovnání zařídil díky kontroverzně odpískanému trestnému střílení Leoš Čermák. "Kometa má výborné diváky, kteří je hnali. Jak vyrovnali, tak to hráče nakoplo," řekl obránce hostů Jan Rutta.

Hokejistům Komety také výrazně pomohly přesilové hry. Hra v početní výhodě domácím totiž celé utkání rozhodla. V čase 41:50 putoval na trestnou lavici Michal Vondrka a souběžně s ním kohouti Brett Skinner a Tomáš Malec. Brzy je následoval ještě hostující Juraj Valach a protože na lavici hanby už jen krátce zůstal již dříve potrestaný brněnský Jan Hanzlík, znamenalo to výhodnou situaci pro domácí. A ti góly ve 44. a 45. minutě nastartovali trhák.

Vyhrocený zápas v Brně! Rvačka skončila netradičním trestem pro Skinnera
Video se připravuje ...

Ten ještě později Chomutov chtěl dohnat. Ve 48. minutě na ledě s krvavou tváří skončil mladý obránce Dominik Tejnor. Dvaadvacetiletý bek poznal, jak bolí srážka s domácím silákem Tomášem Malcem. Pro oba v daný moment utkání skončilo, Malec vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání, jeho obět byla odvezena na nosítkách. "Dominik byl v šatně, vypadá trochu otřeseně, ale doufám, že bude zdravej a v pohodě," řekl Rutta po zápase. Piráti snížili, ale brankou na 2:3 se střelecká tabulka včerejšího večera uzavřela.

Krev a strach na hřišti! Tejnor opouštěl led Brna na nosítkách
Video se připravuje ...

Trenér Vladimír Růžička chvílemi na střídačce řádil, často vystavoval na odiv své hlasivky a párkrát si některé situace musel důrazně vyříkat se sudími. Po zápase pak byl lehce odměřený.

"Naši hráči dnes podali velmi dobrý výkon. Zápas byl hodně dobrý. My jsme přijeli s taktikou bránit, což se nám dařilo. S výkonem týmu jsem spokojený," konstatoval navzdory porážce trenér Chomutova Vladimír Růžička.

Bude mít jeho tým dnes větší štěstí, nebo se bude znovu radovat Kometa a srovná sérii?

SESTŘIH: Předkolo play off (3. zápas): Kometa Brno - Chomutov 3:2
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY

Kapitán Komety zavelel! Čermák proměnil trestné střílení a vyrovnal
Video se připravuje ...

Vládci hokejových tribun! Fanoušci Komety vytáhli choreo
Video se připravuje ...

Romana Červenku si v Brně poctivě hlídají
Romana Červenku si v Brně poctivě hlídají

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud