Tomáš Vrábel
11. března 2016 • 22:33

Červenka trnul na trestné, pak rozhodl. Kluci padali do střel, děkoval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Červenka vystřelil Chomutovu historický postup do čtvrtfinále ČP play off. Ve čtvrtém předkole na ledě Komety dal dva góly včetně toho rozhodujícího (4:3) čtyři minuty před koncem. „Jsem rád, že v těchto těžkých zápasech se dokážu prosadit a dát i ten rozhodující gól, ale je to práce všech spoluhráčů, jak těch v lajně, tak celého týmu,“ říkal skromně.



To cinknutí bylo slyšet i přes bouřlivou atmosféru v brněnské hale. Chomutovskému kapitánovi Michalu Vondrkovi ujel puk přímo na hokejku Romana Červenky, a ten ho uklidil přesně pod horní tyč – 4:3 pro Chomutov. Ve zbývajících čtyřech minutách Piráti už náskok uhájili.

SESTŘIH: Předkolo play off (4. zápas): Kometa Brno - Chomutov 3:4
Video se připravuje ...

Jenže slavit mohla Kometa, třetí třetina totiž přinesla nebývalé drama. V polovině poslední části Brno hrálo více než minutu dlouhou přesilovku pěti proti třem. „Nebylo to příjemné. Ve čtvrtek přesilovky rozhodly, teď je soupeř nevyužil, a také jsme vyhráli. Určitě to byl jeden z klíčových momentů,“ popsal Červenka, jeden z faulujících. Kometa ji nevyužila, naopak. V závěru se do brejku prodral Vondrka, avšak faulován si vykoledoval trestné střílení, neproměnil ho.

O dvě minuty později měl stejnou šanci brněnský Raška, také nedal. Chvíli nato se udála rozhodující chomutovská akce.

Trestné střílení na obou stranách. V Brně žádný z aktérů neproměnil
Video se připravuje ...

„V oslabení ve třech proti pěti jsme blokovali střely a podobně, to jsou momenty, které také rozhodují, nejen góly,“ připomněl Červenka obětavost spoluhráčů.

Naopak i na jeho adresu se snášela chvála. Kapitána Vondrka o něm řekl, že kdyby v týmu nebyl, Chomutov by neslavil. „Hezky se to poslouchá, ale hokej je týmová hra a v tomto utkání bylo vidět, že jsme do něj dali emoce i podle toho byl náš výkon takový, jaký byl,“ těšilo Červenku.

Hvězdný útočník si tak ve čtyřech zápasech předkola připsal šest bodů za tři góly a stejný asistencí. „Kdyby kluci v tom oslabení neblokovali střely a Kometa přesilovku využila, moje góly by mohly být k ničemu. Ale jsem rád, že nakonec přišel a v takovouto chvíli,“ uzavřel Červenka.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Sporná trefa! Jak dopravil Dostálek kotouč do brány?
Video se připravuje ...

Šance na obou stranách! Slibně pálil Kämpf i Čermák
Video se připravuje ...

Vlastimil Dostálek a jeho kontroverzní gól
Vlastimil Dostálek a jeho kontroverzní gól

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud