14. března 2016 • 15:50

Zlín musí platit. Hráči opustili po prohře v Třinci led příliš brzy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejového Zlína dostalo pokutu 20.000 korun kvůli tomu, že jeho hráči opustili ledovou plochu po čtvrtém zápase předkola play off v Třinci ještě před závěrečným ceremoniálem. Deset tisíc zaplatí Chomutov za to, že brankář Roberta Kristan se bezprostředně po třetím utkání předkola proti Brnu vyjádřil na adresu rozhodčích.



Zlín prohrál ve čtvrtém zápase předkola v Třinci 3:4 a Oceláři si vynutili rozhodující páté utkání. Hosté ihned po zápase odešli do kabiny.

"Kluby jsou ale povinny zajistit, aby hráči po skončení zápasu vyčkali na modré čáře vyhlášení nejlepších hráčů a aby vyhlášený hráč převzal ocenění," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě.

Poukázal na fakt, že ředitel extraligy Josef Řezníček před začátkem vyřazovací části účastníky předkola písemně na tuto podmínku upozornil. "S ohledem na pocity hráčů po skončení zápasu byl model ceremoniálu před sezonou na valné hromadě APK LH diskutován, přičemž vedení soutěže bylo kluby ujištěno, že hráče budou instruovat tak, aby byl protokol ceremoniálu dodržován," řekl Holý.

Chomutov dostal pokutu 10.000 korun za Kristanovu kritiku rozhodčích Petra Laciny a Vladimíra Pešiny, kteří řídili třetí duel série, v němž vyhrála Kometa 3:2. "Měli jsme hodně vyloučených hráčů. Musím se podívat ještě na video, nevím. Rozhodčí zřejmě nechtěli, abychom tady vyhráli," uvedl Kristan pro Českou televizi.

Podle herního řádu jsou kluby povinny zajistit, aby v den utkání nikdo z hráčů, trenérů a funkcionářů v médiích výkon rozhodčích nehodnotil.

SESTŘIH: Předkolo play off (4. zápas): Třinec - Zlín 4:3
Video se připravuje ...

Zleva Antonín Pechanec z Třince a Petr Holík ze Zlína
Zleva Antonín Pechanec z Třince a Petr Holík ze Zlína

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud