15. března 2016 • 21:55

Pořádný boj, hromada šarvátek. Asi to bude dlouhé, tuší kouč Kýhos

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyrazit s vedením 2:0 v sérii do Mladé Boleslavi? Pro hradecké hokejisty plán i sen, který se v realitu neproměnil. Ačkoli ve druhé partii extraligového čtvrtfinále BK nastoupil bez zraněného kapitána Výborného a disciplinárně potrestaného hříšníka Urbana, vyválčil pod Bílou věží triumf 4:3 v prodloužení. Boleslavské odvety jsou na programu v pátek a sobotu. Je nač se těšit!



Na trenéru Vladimíru Kýhosovi bylo vidět zklamání. Jeho tým zbrzdil expresní gól Jakuba Klepiše v šestnácté vteřině. To byl šok pro všechny přítomné. „Tak jak jsme včera vstoupili dobře do zápasu, tak dneska ne. Brzy jsme inkasovali, trochu to s námi zamávalo,“ uznal šéf střídačky Mountfieldu. „Než jsme se dostali do tempa, uběhlo deset minut.“

Jenže už v 11. minutě to bylo 0:2… A začal boj hradecké vůle s tou boleslavskou. Boj o každý centimetr ledu. Agresivní, důrazný, plný mel a šťouchanců. Ale i šancí. Hlavně hradeckých. „Tlak jsme si tam nějaký vytvořili, ale dnes nám to tam nepadlo. Rittich byl neprůstřelný, měli jsme se soupeřem problémy. Daleko větší než v pondělí především s boleslavskými protiútoky, Kacetl naštěstí chytil hromadu šancí soupeře. Měli jsme co dělat, aby Boleslav náskok ještě nezvýšila,“ pokračoval Kýhos v hodnocení.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (2.zápas): HC Mountfield HK - BK Mladá Boleslav 3:4 po prodloužení
Video se připravuje ...

Nezdolní domácí přece jen dvakrát srovnali krok, nejprve na 2:2 a pak i v 58. na 3:3. „Srovnali jsme to ohromnou vůlí, až do konce zápasu jsme se snažili soupeře zatlačit a dávat to do brány. Se štěstím se nám povedlo dojít do prodloužení. Ale do něj jsme vstoupili stejně jako do začátku zápasu. Ztráceli jsme puky, dali jsme soupeři možnost hrát s ním a to se nám nevyplatilo. Stane se. Jak jsme my šťastně vyrovnali na 3:3, tak oni vstřelili rozhodující gól,“ okomentoval Vladimír Kýhos Trončinského vítěznou ránu z 62. minuty. „Bude to ještě boj, k vidění je hromada šarvátek, je to zkrátka play off, to k tomu patří. Asi to bude dlouhé,“ tuší protřelý trenér.

Jeho protějšek František Výborný bral výhru s pokorou, tak jak mívá ve zvyku. „Věřili jsme i přes oslabení o dva hráče, že to dnes zvládneme, kluci do toho dali všechno. Jsme za to rádi, jeli jsme sem s cílem získat aspoň bod. Nechci říkat, že jsem spokojený, ale mít to 1:1 je lepší, než 0:2,“ pravil lakonicky.

Jaroslav Kudrna odstartoval další bitku! Rval se i Klepiš
Video se připravuje ...

Hokejisté Hradce a Boleslavi v hromadné bitce
Hokejisté Hradce a Boleslavi v hromadné bitce

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud