Miroslav Horák
18. března 2016 • 12:30

Atmosféra houstne! Hradci vadí protesty. Nebrečte, zní z Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Branky, body, postihy! Ve čtvrtfinálové sérii extraligového play off mezi Hradcem Králové a Mladou Boleslaví přituhuje. Co zápas, to dodatečný distanc. Dalším v řadě je štráf na tři zápasy pro obránce Mountfieldu Karla Pilaře. Mezi kluby houstne atmosféra. „Chceme vyhrát sportovní cestou,“ navážejí se Hradečtí do protějšku. „Nevíme, proč brečíte,“ vzkazují z města škodovek.



Ryze sportovní průběh vzájemné bitvy vydržel něco málo přes jednu třetinu úvodní partie. Faul Bedřicha Köhlera vypínající kariéru Davida Výborného odstartoval mašinérii disciplinárních zkoumání a střelbu nepodmíněných rozsudků. Dneškem startující boleslavské odvety mohou nervozitu vyostřit. Překvapilo by, kdyby ne…

VIDEO: Podívejte na názory expertů na faul na Davia Výborného

Faul na Výborného: Neštěstí! Likvidace, přou se experti
Video se připravuje ...

Na ledě 1:1 na zápasy, na ty sebrané 7:2 pro Hradec Králové. I tak lze popsat děj vyšponované bitvy mezi Mountfi eldem a BK. Zatímco návrat boleslavského Tomáše Urbana přijde už zítra v duelu č. 4, hříšníci Bedřich Köhler a Karel Pilař se zapojí nejdříve v šestém utkání příští čtvrtek. Což mj. značí nejistotu, zda si v sezoně vůbec ještě zahrají

Pilařovo vysvlečení do civilu přišlo nečekaně, jeho atak u hrazení na Pavla Musila z druhé třetiny druhého utkání sudí nechali být. Nikoli boleslavské vedení, žádající disciplinární komisi o přezkoumání. Tým soudců v čele s Karlem Holým včera vydal nepodmíněný verdikt.

„Zákrok byl veden na protihráče, který krátce před tím odehrál kotouč. Před střetem se hráč (Pilař) prokazatelně odrazil a použil při něm ruku od těla, takže – ačkoli nelze prokázat přímý úmysl – zasáhl protihráče, který podle zápisu o utkání zápas pro zranění hlavy nedokončil, loktem do oblasti hlavy a krku,“ stojí ve zprávě disciplinárky.

VIDEO: Podívejte se, jak Vantuch si poradil s Lencem

Lenc chtěl pomstít brankáře, ale Vantuch ho vysvlékl z dresu
Video se připravuje ...

Výrok dopadl do hradeckého tábora tvrdou silou. Aby ne, Pilař je jedním z režisérů hradecké přesilovky, klíčová postava. „Jednoznačně říkám, že šlo o zbytečný zákrok a faul. Na druhé straně to měli posoudit rozhodčí na ledě, dát Karlovi dvojku nebo něco na ten způsob. Nemyslím si, že by se to mělo dál řešit,“ zlobí se hradecký generální manažer Aleš Kmoníček.

Hradečtí funkcionáři dávají najevo, že nemají pochopení pro zákulisní postupy rivala. „Chceme vyhrát sportovní cestou, nehodláme do série zatahovat jiné prvky. Pokud to má někdo jiný zapotřebí, dobrá, ale my tímto směrem jít nemíníme. Kdyby ano, podobných zákroků na naše hráče najdeme taky několik. Je to play off, vypjatější zápasy, a s tím taky počítáme,“ pokračuje Kmoníček.

VIDEO: Podívejte na další bitku Hradce s Boleslaví

V Hradci se to mlelo! Hráči se servali v hromadné bitce
Video se připravuje ...

Druhá strana samozřejmě nesouhlasí, má odlišný výklad. A naopak se diví protějšku, že se diví. „Zákrok to byl ošklivý, a protože je naší povinností chránit vlastní hráče, podali jsme podnět disciplinární komisi. Hradec nám klidně mohl vyřadit dalšího hráče do konce sezony, nebylo k tomu daleko. To si nemůžeme nechat líbit,“ brání kroky Bruslařského klubu generální manažer Jan Tůma.

Dalo se očekávat, že po vynuceném penzionování Davida Výborného a vyfaulování Tomáše Urbana (msta na Bedřichu Köhlerovi) si Boleslav počíhá na jakoukoli záminku a s tou vyrazí na ústředí do Prahy. „Nevidím v našem postupu nic nesportovního. Pokud jejich hráč předvede takový zákrok na hlavu, musí počítat s naší reakcí,“ popisuje Tůma ochranu klubových zájmů.

„Ten atak neměl se sportem nic společného, šlo o zdraví, a to je v každém případě na prvním místě. Hradec může klidně brečet, ale nemá důvod. Opravdu nevím, na co by si měl stěžovat. Z naší strany tam podobný zákrok za hranicí žádný nebyl,“ trvá na svém.

VIDEO: Další vyhrocený moment z druhého utkání série

Jaroslav Kudrna odstartoval další bitku! Rval se i Klepiš
Video se připravuje ...

V Hradci rychle upustili od možnosti podání odporu. Na světě jim nepřijde zbytečnější práce. Včera se v Praze marně dožadoval snížení postihu Bedřich Köhler, pár týdnů před ním podnikl zbytečný výlet Tomáš Mertl.

„Zkušenosti z jednání disciplinární komise a skutečnost, že metr posuzování není jednotný, mě utvrdil v názoru, že podávání odporu nemá význam. S trestem pro Karla Pilaře nesouhlasíme, není adekvátní, ale ve snaze zmírnit jej nebudeme nic podnikat. Chceme se o to víc soustředit na hokej samotný,“ vyhlásil Kmoníček.

Podle něj by příslušné svazové orgány měly řešit výroky Tomáše Urbana, pronesené v úterním deníku Sport. „Pro mě je naprosto nepochopitelné, že se někdo může takovým způsobem vyjádřit. Je to faul na sport, to by se ve světě profesionálního hokeje nemělo vůbec objevovat,“ reaguje hradecký GM zejména na komentář hráče o tom, že Köhler „může být rád, že jsem mu koleno tou sekyrou neurval úplně.“

Naprostý nesmysl. Dál to nemá cenu komentovat, tady si každý vytvoří obrázek sám,“ dodává Kmoníček

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off: Mountfield HK - BK Mladá Boleslav 5:2
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (2.zápas): HC Mountfield HK - BK Mladá Boleslav 3:4 po prodloužení
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud