Jakub Hlaváč
29. března 2016 • 14:20

Jak si stojí rivalové? Sparta má navrch v útoku, Plzeň v brance

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 17:15 | První semifinálová série je tady. Večer rozehrají hokejisté Sparty úvodní zápas s Plzní. Kdo má větší šanci uspět? Podívejte se na přehled, který sestavil deník Sport. Kdo se může pochlubit lepšími obránci? A který trenér má lepší motivaci?



Sparta - 6 Brankáři Plzeň - 8
Jistě. Tohle má být slabina Sparty posledních mnoha let, nejcitlivější místo v sestavě. Ve čtvrtfinále začal Danny Taylor, ani ne tak svou vinou však musel ve druhém duelu přepustit místo Tomáši Pöpperlemu. A ten svůj tým v nejdůležitějších momentech podržel. Zdá se, že formu načasoval.   Zodpovědnost dosud ležela výhradně na Matěji Machovském. V sérii s Olomoucí byl pevný jak zdi Černé věže, vykázal nejlepší čísla - brankový průměr 1,14 a úspěšnost zákroků 96,39 %. Pomáhaly mu i tyče, za pět zápasů dostal jen šest gólů.
Sparta - 7 Obrana Plzeň - 6
Odvede svou práci směrem dozadu, ale především její členové umí vymyslet a založit i ofenzivní akce. Na přesilovou hru chodí režisér Adam Polášek, kladivo v rukách má slovenský ostřelovač Michal Čajkovský. V defenzivě navíc mají Pražané poměrně přetlak, její složení mohou přizpůsobit hře.   Škodovka zatím v zápase play off neinkasovala víc než dvakrát. Skvělá vizitka i pro obranu, kterou dirigují veterán Petr Kadlec a roezhrávač Jakub Jeřábek. Plzeň si zároveň vedla nejlíp v oslabení. Ať si o Hollwegovi vykládá, kdo chce, co chce, tady odvedl kus práce.
Sparta - 9 Útok Plzeň - 7
Nikdo neměl v základní části údernější forvardy než rudé "S". Drahokamem se s příchodem jara každoročně stává Jaroslav Hlinka , ale prosadit se umí všechny čtyři její formace. Tajnou zbraní může být únorová posila Jan Hlaváč.   Trestné komando využilo v play off každou čtvrtou přesilovku, Plzeň si vedla líp než Sparta. Udeřit dokáže kterákoli řada, nejen Kracíkova řada s Kubalíkem a Indrákem. Tým má trpělivost, nechá soupeře vycukat a pak umí rozhodnout.
Sparta - 7 Trenér  Plzeň - 6
Rozlučkou se Spartou je pro trenéra Josefa Jandače právě probíhající play off. Tohle mužstvo si vybudoval, připravil. Věří mu. Proti Zlínu dokázal tým zvednout z nepříjemné domácí sprchy ve druhém duelu, zlomit ten třetí a následně celou partii v klidu dohrát. Ví, že se žádá další postup.   Michal Straka překročil plán. Tým s přehledem nasměroval do elitní šestky a kpřímému postupu, v roli hlavního kouče pak vyhrál svoje první čtvrtfinále. Začlenil mladé hráče, namíchal tu správnou sloučeninu. Plzeň i v play off předvádí aktivní, útočný hokej.
29 BODŮ Celkem 27 BODŮ

Plzeň - Olomouc: Radost z postupu! Indiáni se přidali k Liberci
Video se připravuje ...

Sparta - Zlín: Hrdina zápasu! Hlinka si připsal hattrick
Video se připravuje ...

Sparťanský brankář Tomáš Pöpperle jde do souboje s Plzní jako jednička
Sparťanský brankář Tomáš Pöpperle jde do souboje s Plzní jako jednička

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud