29. března 2016 • 20:30

SESTŘIH: Šok pro favorita. Plzeň zdrtila Spartu v prvním semifinále 7:3

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty a Plzně rozehráli semifinále play off extraligy hodně překvapivým výsledkem. Škodovka v O2 Areně vyhrála jasně 7:3, když vyhrála už první část 3:0. Po dvou gólech dali Nicholas Johnson a Erik Hrňa. Série pokračuje ve středu druhým zápasem opět v Praze od 18:20.



Úvodní třetina celé semifinálové série se odehrála nečekaně jasně pod taktovkou Plzně. Indiáni přestříleli Spartu 14:4 a svou převahu dokázali promítnout i do skóre. Na konci třetí minuty se postarali o nebezpečný závar před Pöpperlem Poletín se Suchým, chvilku nato našel Hollweg rozjetého Preisingera, ten však ztroskotal na domácím brankáři.

Favorizovaná Sparta jako by tato varování nebrala vážně a dál se prezentovala mdlým výkonem. Do toho zapadl i Pöpperleho zákrok z osmé minuty, kdy puk po Indrákově nepříliš nebezpečné ráně zvedl vlastní holí přes své rameno a hosté vedli. Na druhé straně sebral Pechovi radost Machovský.

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 3:7 (semifinále play off, 1. zápas)
Video se připravuje ...

Hrňa pálil z mezikruží nad, ale v polovině 16. minuty si na Pöpperlem smlsnul Johnson, jenž měl dost času se před brankovištěm otočit a zakončit forhendem. Třetinu hrůzy z pohledu sparťanů dokonal Hrbas, když puk ve snaze odklidit ho z předbrankového prostoru poslal za Pöpperleho. Sám ho ještě v pádu odpálil z branky, ale sudí u videa potvrdil, že ten již dávno přešel brankovou čáru. Gól byl přiznán Johnsonovi.

Od druhého dějství hájil domácí branku Taylor místo Pöpperleho. Ve 22. minutě si Sparta zahrála první dnešní přesilovku po přestupku Skleničky a kapitán Hlinka měl při snaze nahrát od zadního hrazení spoluhráči velké štěstí - kotouč trefil Pulpánovu brusli a skončil za zády překvapeného Machovského.

Sparta po snížení ožila. Další možnost měl Polášek, z dobré pozice však minul. Plzeň sice následně nevyužila početní výhodu, ale Hlinku při další přesilovce poslal zpátky na led už po 27 vteřinách ranou z kruhu pro vhazování Lev, při jehož gólovém zápisu neměl Taylor čisté svědomí. Vrátit Pražany do hry mohli brzy Hlinka a Hlaváč, jenže oba minuli branku. Ve 36. minutě se nechal vyloučit Hollweg a Polášek korigoval na 2:4.

Rozhodnout mohl ve 47. minutě Kratěna, nezacílil však přesně. Plzeň pozorně střežila dvoubrankový náskok, ale když se jí naskytla další přesilovka po Hlinkově faulu, úspěšnou dorážkou vlastního zakončení rozjásal skupinku plzeňských fandů Hrňa. Ten se brzy prosadil znovu, Kudrna sice ještě snížil, jenže poslední slovo měl Kracík a zařídil tak nejvyšší porážku Sparty v této sezoně.

Nejistý Pöpperle. Brankáře Sparty zaskočil plzeňský Indrák
Video se připravuje ...

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 3:7 (0:3, 2:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 23. J. Hlinka, 37. Polášek (Přibyl, Čajkovský), 57. A. Kudrna - 8. Indrák (Kracík, Kubalík), 16. Johnson (Kratěna, Lev), 19. Johnson (Kadlec), 33. Lev (Kratěna, Kadlec), 48. Hrňa (Kadlec, Lev), 55. Hrňa (Přikryl), 58. Kracík (Kubalík, Indrák). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:3. Diváci: 8860.

Sparta: Pöpperle (21. Taylor) - Eminger, Polášek, Čajkovský, Piskáček, Hrbas, J. Mikuš, od 41. navíc Kalina - Přibyl, J. Hlinka, Dragoun - Hamilton, Cingel, Sabolič - Forman, Pech, Kumstát - Netík, A. Kudrna, Hlaváč - od 41. navíc Černoch. Trenéři: Jandač a Moták
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Hollweg, Preisinger, Hrňa - Kratěna, Lev, Johnson - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Suchý, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Střelcem druhé branky Plzně byl útočník Nicholas Johnson
Střelcem druhé branky Plzně byl útočník Nicholas Johnson

Sparta-Plzeň: Au, to bolelo! Sabolič dostal hokejkou
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud