31. března 2016 • 11:47

Velká úleva. Kudroč jde z nemocnice domů, v sezoně ale dohrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský hokejový obránce Kristián Kudroč, který zkolaboval o přestávce středečního semifinálového zápasu play off extraligy na ledě Sparty, byl dnes propuštěn do domácího ošetřování. Čtyřiatřicetiletý slovenský bek ztratil na chvíli vědomí a byl z haly převezen na vyšetření do vinohradské nemocnice.



"Kristián byl hospitalizován z důvodu podezření na akutní srdeční potíže. Proběhlá vyšetření však tato akutní postižení vyloučila, a proto byl dnes propuštěn do domácího ošetření," uvedl v tiskové zprávě lékař Plzně Martin Blažek. "Pravděpodobně došlo k vyčerpání organismu z důvodu nedávno prodělané virózy a zánětu osrdečníku. Zbývající vyšetření nyní bude absolvovat ambulantně," doplnil.

Pro Kudroče to byl už druhý nepříjemný kolaps. V srpnu 2014 v době působení v Omsku ho v duelu o Pohár prezidenta Kazachstánu v Astaně proti Nižněkamsku tvrdě atakoval Jaroslav Alševskij. Kudroč sice dohrál střídání, ale pak zamířil do kabiny a zkolaboval.

Následně se 201 centimetrů měřící zadák celou minulou sezonu zotavoval z těžkého otřesu mozku. "Stoprocentně nic říct nelze, ale s největší pravděpodobností to žádný vliv nemá. Definitivně to však půjde říct až po všech vyšetřeních," podotkl Blažek.

Boss Straka : Budeme bojovat za něj!

Trenér Indiánů Michal Straka bezprostředně po zápase přiznal, že se Kudroč necítil dobře už v průběhu druhé třetiny. "Nebylo to samozřejmě nic hezkého a veselého. Posadili jsme ho už ve druhé třetině, protože se necítil dobře, a pak se stalo tohle. Snažili jsme se soustředit na hokej, ale možná jsme to trošku v hlavách měli. Nemyslím si ale, že nás to nějak ovlivnilo," prohlásil Straka po utkání, které Plzeň prohrála 3:4.

Stříbrný medailista z mistrovství světa v roce 2012 Kudroč podle všeho už v této sezoně dohrál. "Všichni jsme moc rádi, že je Kristián v pořádku a byl propuštěn z nemocnice. V takových chvílích jde vše stranou a důležité je pouze zdraví hráče. Celý klub mu drží nyní palce a přeje brzké uzdravení, aby se mohl zase vrátit na plzeňský led. Ve zbytku play off budeme bojovat i za něj," uvedl majitel klubu a generální manažer Martin Straka.

Kristián Kudroč zkolaboval po druhé třetině u plzeňské kabiny
Kristián Kudroč zkolaboval po druhé třetině u plzeňské kabiny
 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud