Adam Sušovský
2. dubna 2016 • 19:37

Kubalík vs. Pöpperle 0:2. Já už ani nevím, co udělat líp, říká útočník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dominik Kubalík vs. Tomáš Pöpperle. V tomhle souboji dominuje brankář Sparty a jeho tým díky tomu vede v sérii 2:1 na zápasy. „Musíme se více tlačit do brány. Chybí nám důraz, chce to více střel,“ řekl útočník Plzně a nejlepší střelec základní části, který v semifinále na první gól stále čeká. Velké šance měl přitom i dnes.



Co vám chybělo dnes, abyste Tomáše Pöpperleho překonal?
„Já už ani nevím, co víc dělat. Jednou jsem pro změnu netrefil bránu, podruhé mi to chytil. My se prostě musíme tlačit více do brány. Přesilovky jsme sehráli dobře, ale chyběl tomu gól, důraz. Víc střel, více se tlačit do brány.“

V čem byla Sparta lepší?
“Já myslím, že rozhodla první třetina. Nezačali jsme dobře, Sparta nás přehrávala. Dělali jsme hodně chyb, jezdili nám pořád do přečíslení. To se nám s takovým soupeřem nesmí stávat.“

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:4 (semifinále play off, 3.zápas)
Video se připravuje ...

Ve druhé třetině jste nejprve ubránili dlouhé oslabení ve třech, pak jste sami měli početní výhodu a v ní Spartu hodně ždímali. Velké šance ale gólem neskončily. Zlomil se tady zápas?
Asi to rozhodnout mohlo. Kdybychom dali jeden dva góly, bylo by to něco jiného. Nevím.“

Už jste mluvil o tom, že se musíte více tlačit do branky soupeře. Ale co důraz na vlastním brankovišti? Ukázkou je třeba první gól Sparty. Matěj Machovský vůbec nevěděl kde je puk a nikdo z vás mu nepomohl.
„Chytil to a nevěděl, kde to má. Jediný, kdo o tom puku věděl, byl jejich centr a ten to dopíchl do brány. To stejný byl druhý gól. Střela do betonu, dorážka… Takový góly my dávat neumíme, musíme to zlepšit.“

Jan Buchtele a Daniel Přibyl se radují ze čtvrté branky Sparty
Jan Buchtele a Daniel Přibyl se radují ze čtvrté branky Sparty

Jsou to góly, kdy se puk odrazí tak trošku na náhodu, nebo góly, které si vyčítáte, protože jste to brankoviště měli vyčistit?
„Oni takhle střílejí cíleně. Míří do na betony a pak dojíždějí dorážky, vychází jim to. My nestřílíme, furt někoho hledáme. Když to takhle zjednodušíme, bude to taky lepší.“

Do nedělní odvety jdete za stavu 1:2 na zápasy, navíc vám bude chybět hodně aktivní útočník Erik Hrňa. Jak moc to bude těžké?
„Každá ztráta bolí. Musíme to nějak slepit a za každou cenu to urvat. Jdeme do toho s čistou hlavou, dnešek už je pryč a jede se od nuly. Začneme už od rána."

Plzeň - Sparta: Fantastický Kadlec! Zmařil šanci Sparty
Video se připravuje ...

Plzeň – Sparta: Chyba plzeňské obrany. Jeřábek namazal Přibylovi
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud