2. dubna 2016 • 21:28

Sněhulák? Pöpperlemu už pokřiky fanoušků Plzně přijdou spíš vtipné

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl za sebou nejvydařenější zápas série. Sparťanský gólman Tomáš Pöpperle pomohl 33 úspěšnými zákroky k výhře Pražanů v Plzni 4:2. Zkušený jednatřicetiletý gólman se musel i vyrovnat s posměšným skandováním"sněhuláku" vyprodaného plzeňského stadionu na jeho adresu. "Já jsem tu ale hrál a zdejší prostředí znám," usmíval se po utkání brankář vítězů.



V prvním utkání série sice měl Pöpperle několik nešťastných zákroků, ale od druhého zápasu už v něm má Sparta znovu oporu. Přesto na něj plzeňští fandové pokřikovali během utkání, že je "sněhulák". "Jsem na to zvyklý a nemám s tím žádný problém. Slyšet to samozřejmě je. Já jsem tu ale hrál a zdejší prostředí znám. Je to tu už dlouhodobě a přijde mi to spíš vtipné, než že by mě to nějak rozhodilo," bral vše s nadhledem jednatřicetiletý brankář, jenž prožil v plzeňském dresu sezonu 2009/10.

Na strážce sparťanské svatyně zatím během semifinále nenašel recept ani nejlepší střelec základní části Dominik Kubalík, jenž na Pöpperleho branku tentokrát vyslal sedm střel. "Hokej je rychlý a člověk nemá šanci přemýšlet, kdo na něj jede. Jinak ale většinou poznám, když je Kubalík na ledě. Je rychlý a má dobrou střelu," komentoval hru soupeře majitel stříbra z mistrovství světa 2006.

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:4 (semifinále play off, 3.zápas)
Video se připravuje ...

Důležitým faktorem dnešní sparťanské výhry 4:2 byla zlepšená hra celé defenzivy, která především v závěrečné dvacetiminutovce nepouštěla domácí Indiány do vážnějších šancí. "Kluci to dnes hlavně ve třetí třetině výborně odbránili a hodně mi pomohli," přiznal Pöpperle.

"Teď jsme to překlopili na naši stranu. Zlepšili jsme se a podle mě v tom musíme pokračovat. Důležité bude se zaměřit na sebe," nechtěl Pöpperle rozebírat hru Plzně, na jejímž ledě včetně základní části Sparta vyhrála již popáté v řadě.

Podobnou vítěznou šňůru drží Sparta na hřištích soupeřů v play off, když na cizích stadionech zatím uspěla ve všech případech. "Těžko říct, čím to je. Vždycky jsme doma dostali nějakou facku a je možné, že se na další zápas venku víc soustředíme. Asi nám taky lépe vyhovuje, když domácí musí trochu víc tvořit hru. Neumím najít přesnou příčinu, ale pro nás je důležité, že jsme odehráli všechny venkovní zápasy parádně," uvedl Pöpperle, který věří v další úspěch Sparty venku i v nedělním čtvrtém pokračování semifinále.

"Nesmíme řešit soupeře. Nechceme se zabývat tím, v jaké situaci se nachází Plzeň. Musíme koukat na sebe a jít s čistou hlavou do dalšího zápasu. Pokud budeme na ledě dělat to, co máme, tak tady zítra máme šanci znovu uspět," uvedl sparťanský brankář. "Musíme si to ubojovat. Když budeme hrát trpělivě a povede se nám hrát dobře dozadu jako dneska, tak to půjde. Nejdůležitější bude soupeře předčít bojovností a nasazením si za tím jít," dodal Pöpperle bojovně.

Plzeň - Sparta: Ani ne minuta! Sparta ve druhé třetině rychle strhla vedení na svoji stranu
Video se připravuje ...

Plzeň – Sparta: Chyba plzeňské obrany. Jeřábek namazal Přibylovi
Video se připravuje ...

Plzeň – Sparta: Další zraněný v řadách Plzně. Hrňa po souboji v bolestech zamířil do kabiny
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud