3. dubna 2016 • 22:24

Mikulík dal gól, později ho fauloval Mrňa: Každému ubývají síly, říká

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Slavie znovu ukázali, že udělali z domácího Edenu v poslední době nedobytnou tvrz. Na vlastním ledě vyhráli osmkrát za sebou a ve 3. kole baráže o extraligu se jim to povedlo i proti Dukle Jihlava, s kterou doma předtím prohráli oba duely v základní části první ligy.



Dukla vyhrála v Praze v říjnu 2:1 a v 47. kole na začátku února 3:1. "Jihlava dobře brání. Po tom, co jsme tady s ní dvakrát prohráli, tak jsme se připravovali na to, že se budeme muset víc tlačit do brány a víc střílet. To jsme od druhé třetiny dělali, a proto jsme dali pět gólů a vyhráli jsme zaslouženě," řekl novinářům slávistický útočník Milan Mikulík, který při jednoznačné výhře 5:0 ve 14. minutě otevřel skóre.

V úvodu ale Slavia nehrála podle svých představ. "Bylo důležité, že jsme přečkali první třetinu a Saša (Hylák) nás podržel, protože jsme byli deset minut trošku horším týmem. Jihlava tlačila, ale nám se potom podařilo dát první gól. V těchto zápasech to hodně znamená a zápas se potom od toho odvíjí," navázal Mikulík.

Slavia - Jihlava: Tvrdý faul! Mrňa tvrdě sejmul Mikulíka k ledu
Video se připravuje ...

Slavia doma vyhrála všechny čtyři utkání play off první ligy a Mikulík si pochvaloval podporu fanoušků, kteří v zaplněném Edenu týmu hodně pomáhají. "Je to hodně znát, když přijde hodně lidí. Pro soupeře je to těžké, je to tady všechno na sobě namáčknuté a nás diváci skvělým výkonem ženou víc dopředu. My si pak víc věříme. Je to super a patří jim taky dík," prohlásil pětatřicetiletý hráč.

Po úvodní prohře v Litvínově si Slavia domácími výhrami nad Karlovými Vary a Jihlavou vylepšila pozici. S šesti body je druhá o bod za Litvínovem a o tři body před třetími Karlovými Vary. "Je to krásné, že máme šest bodů, ale v úterý hrajeme znovu v Jihlavě a musíme ta vítězství potvrzovat a něco dovést i z venku. Musíme posbírat nějaké body, abychom se drželi s extraligovými týmy nahoře a bojovali o postup," uvedl Mikulík, který hraje baráž o extraligu už posedmé.

Slavii teď čekají tři ze čtyř příštích duelů venku. "Budou určitě těžší, ale pro všechny týmy, protože se to hraje hodně za sebou a každému ubývá trošku sil. My doufáme, že máme větší sebevědomí, protože jsme dali teď nějaké góly. Máme to také rozložené do více pětek, tak doufám, že ta výhoda bude na naší straně," dodal Mikulík.

SESTŘIH: Slavia - Jihlava 5:0 (baráž, 3. kolo)
Video se připravuje ...

Zleva Zdeněk Bahenský ze Slavie a Aleš Jergl z Jihlavy
Zleva Zdeněk Bahenský ze Slavie a Aleš Jergl z Jihlavy

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud