4. dubna 2016 • 21:25

Střelec Vampola: Strašně příjemný! Zvládli jsme to na jedničku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Vampola se gólem podílel na třetí semifinálové výhře Liberce nad Mladou Boleslaví, po které má vítěz základní části blízko k postupu do finále. Mistr světa z roku 2010 po utkání ocenil výkon všech jedenadvaceti libereckých hráčů, kteří do duelu zasáhli, a přiznal, že věří, že Liberec udělá poslední krok k postupu do bojů o titul už v úterý.



"Je to strašně příjemné, ale je to play off a ještě chybí poslední krůček. Ještě potřebujeme vyhrát jednou. Uděláme maximum pro to, aby to bylo v úterý, ale Boleslav to nedá zadarmo. Bude to těžké," uvedl Vampola, který si pochvaloval, že se hostům vydařil vstup do zápasu.

Bílí Tygři se totiž dostali do vedení již po 54 sekundách hry. "Od začátku jsme si šli za svým a všichni splnili, co měli. Dnes jsme byli lepší a vyhráli zaslouženě," řekl čtyřiatřicetiletý hráč. "Už před zápasem jsme si řekli, že si to užijeme. Věděli jsme, že tady bude výborná atmosféra. Zvládli jsme to na jedničku," uvedl Vampola.

Severočeši dokázali dvě ze tří branek vstřelit v přesilových hrách, sami naopak v oslabení neinkasovali. "Výborný Jánko (Lašák) v bráně a všichni od prvního do posledního hráče, když šli na led, tak dělali, co měli. Velká obětavost. Díky tomu se k nám pak obrátilo i trošku štěstíčko a všechno jsme ubránili," popsal Vampola recept na hru v oslabení.

Rodák ze Žďáru nad Sázavou se mezi střelce zapsal v 9. minutě. "U mě je to o náhodě. Já jsem nikdy góly nedával. Hráli jsme dlouho pět na tři a hráči už byli unavení, takže jsem si řekl, že zkusím vystřelit. Snad se mi i postavil puk. Ale padlo to tam, za což jsem rád," uvedl ke svému třetímu gólu v play off.

SESTŘIH: Boleslav - Liberec 0:3 (semifinále play off, 3.zápas)
Video se připravuje ...

Liberec se nakonec vyrovnal i s extrémním teplem, které v Mladé Boleslavi panovalo. Ve Škoenergo aréně bylo 26 stupňů Celsia. "Teplo bylo už venku před zápasem a poté i v kabině. Cítil jsem to, ale já se to snažím nevnímat. Snažím se soustředit na zápas. Jestli je teplo nebo zima, je jedno," pousmál se. Neřešil ani kvalitu ledu. "Kdyby nad tím člověk přemýšlel, nemůže se soustředit na hokej. Všichni máme stejné podmínky," řekl Vampola.

Mezi novináře Vampola přišel netradičně v dresu útočníka Víta Jonáka, který odehrál předešlé dva semifinálové zápasy, ale po skončení disciplinárního trestu Petra Jelínka vypadl ze sestavy. "Je to trochu sranda, ale taky doklad naší soudržnosti. Jsme jeden tým," vysvětlil zkušený útočník, který měl dres otočený číslem 22 dopředu.

Ján Lašák vychytal proti Mladé Boleslavi svou osmou nulu v play off v kariéře
Ján Lašák vychytal proti Mladé Boleslavi svou osmou nulu v play off v kariéře

Boleslav-Liberec: Neuznaný gól. Jelínek stál v brankovišti
Video se připravuje ...

Boleslav-Liberec: Přiostřuje se! Další hromadná bitka před bránou Lašáka
Video se připravuje ...

Boleslav-Liberec: Potyčka! Rval se i Kučný
Video se připravuje ...
Boleslav-Liberec: Gól! Vampola skóroval a naštval tím Urbana
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud