5. dubna 2016 • 04:50

Mamutí projekt nebude! Kometa se vzdává myšlenky na další Open air

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva měsíce zvažovala brněnská Kometa možnost uspořádat i v příští sezoně extraligové zápasy pod širým nebem a navázat tak na úspěch akce, která letos v lednu přilákala za Lužánky rekordní návštěvy na hokejových zápasech a celkově přes 60 tisíc fanoušků.



Mapování terénu nakonec brněnští funkcionáři ukončili s tím, že mamutí projekt podruhé v tak krátké době opakovat nelze. „Hokejové hry číslo dvě příští sezonu nebudou,“ oznámil majitel klubu Libor Zábranský prakticky souběžně s tím, kdy se oficiálně ujal funkce hlavního trenéra mužstva pro celou příští sezonu.

Oba kroky spolu úzce souvisí. Zábranský už by totiž na časově tak náročný projekt neměl čas. Jako majitel, generální manažer a trenér Komety bude vytížen plně.

„Bylo to půl roku tvrdé práce. Nedokážu si teď představit, že bych všechno dokázal skloubit a odřídit tak, aby další Hokejové hry proběhly aspoň v takové kvalitě, jakou měly ty letošní,“ uvedl šéf Komety. „Neříkám, že úspěch Hokejových her byl jen moje zásluhou, lidí se na nich podílelo strašně moc, ale někdo tomu celému musí velet. V příští sezoně by to nešlo. Navíc máme jiné cíle,“ dodal Zábranský.

Dál rozvíjí snahu postavit právě za Lužánkami nový stadion s kapacitou nad 10 tisíc diváků, kde by Kometa našla nový domov. „Stavba stadionu je tak dlouhý proces, že na naši práci v nejbližším období mít nebude. Open air ale tímto (převzetím místa trenéra) samozřejmě padá. Vylučuji, že by se náš tým tímto v následující sezoně zabýval,“ upřesnil Zábranský.

V otevřeném kotli. Podívejte se za Lužánky očima hráče z ledu
Video se připravuje ...

Úvahy nad druhým dílem svátku pod otevřeným nebem přitom nebyly jen okamžitým nápadem, který by odešel stejně rychle, jako přišel. Kometa byla ochotna posunout termín konání na pozdější část ledna, aby se stihly převézt montované tribuny z Nového Města na Moravě, kde budou v prosinci využité při Světovém poháru v biatlonu. Jedním ze soupeřů Komety údajně mohly být v pomyslné odvetě za vůbec první extraligový Open air v roce 2011 Pardubice.

Organizační potíže ale nakonec převážily. A nejen ty. Kometa netají rozladění z finančního výsledku Hokejových her, do jejichž rozpočtu musela až po jejich skončení a zcela neplánovaně přičíst další dva miliony korun městské části Brno-Královo Pole za zábor pozemku, na kterém provizorní aréna stála. Pronájem plochy pro sportovní účely (na dobu hraní zápasů) byl sice zdarma, ale úředníci si naúčtovali peníze za zbývající dobu od října do konce ledna, kdy se stadion stavěl a boural. Rozpočet Hokejových her se tak vyšplhal přes 30 milionů korun.

„Jednání s úřady zatím nemůžu okomentovat tak, že bych z nich měl pozitivní pocit,“ řekl Zábrabnský k nečekaným výdajům navíc.

I to má podíl na tom, že se příští rok v lednu hokej za Lužánky nevrátí.

Fanoušci Komety a Sparty vyprodali stadion za Lužánkami
Fanoušci Komety a Sparty vyprodali stadion za Lužánkami

Open Air očima Poláška: Mráz, srážky i totální euforie z výhry
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud