19. dubna 2016 • 11:17

Další trest ve finále! Lakatoš dostal stopku na dvě utkání

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce budou ve dvou zápasech finále play off extraligy postrádat útočníka Dominika Lakatoše. Disciplinární komise soutěže mu dnes zastavila činnost za faul na obránce Sparty Adama Poláška v pondělním třetím zápase o titul. Informoval o tom tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.



Lakatoš fauloval Poláška ve 33. minutě duelu, kdy jej u mantinelu zasáhl loktem do hlavy a způsobil soupeři krvavé zranění na hlavě. Hlavní rozhodčí Pavel Hodek a Roman Polák zákrok libereckého forvarda neoznačili za nedovolený, předseda disciplinární komise Karel Holý mu ale dnes dodatečně zastavil činnost.

Sparta-Liberec: Krev! Lakatoš rozpáral Poláška
Video se připravuje ...

Holý uznal, že Lakatoš atakoval protihráče, který byl předtím podle pravidel v držení kotouče, a zákrok nebyl veden ve vysoké rychlosti, ale poukázal na fakt, že se před střetem odrazil. "Dostal tak loket na úroveň hlavy a krku protihráče, čímž mu způsobil krvavé zranění v obličeji," řekl Holý.

Juniorský reprezentant Lakatoš je druhým hráčem, který bude Bílým Tygrům v pokračování finálové série chybět z disciplinárních důvodů. Na základě dvou vyšších trestů dnes nesmí nastoupit ani další útočník Petr Vampola.

Spartě chybí v sestavě na základě verdiktu disciplinárky forvard Lukáš Klimek, který dostal za kopnutí obránce Lukáše Dernera v pátečním druhém finálovém duelu zákaz startu v pěti zápasech.

SESTŘIH: Sparta - Liberec 4:1 (3. finále)
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud