22. dubna 2016 • 04:35

Památné hokejové excesy: Duda vs. Hadamczik, Hudler vs. Růžička

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
  • Excesy mezi hráči a trenéryExcesy mezi hráči a trenéryFOTO: Koláž iSport.cz

    Rozmíška mezi libereckým obráncem Martinem Ševcem a sparťanským koučem Josefem Jandačem není v českém hokeji ojedinělá. Emoce mezi hráči a trenéry občas končí hádkami přes média. Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších hokejových excesů.

  • Duda vs. Hadamczik

    Hokejový útočník Radek DudaFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Během vypjatého play off na jaře 2002 mezi Plzní a Vítkovicemi útočník Radek Duda napadl kouče ostravského týmu Aloise Hadamczika . „Je to šišlavý Polák,“ zapisovali si reportéři hráčův drsný výrok. „A pořád to nerozdýchal,“ vrátil se k tomu Duda o šest let později, když měl dojem, že kvůli té větě přišel o šanci reprezentovat.

  • Hudler vs. Růžička

    Jiří Hudler v reprezentačním dresuFoto Michal Beránek (Sport)

    Dlouho nemohl vydýchat, že ho Vladimír Růžička nevzal na Hry do Vancouveru, a když dostal příležitost vrátit mu to, Jiří Hudler tak učinil. Pozvánku na MS 2010 odmítl. A přišel o zlato. „Mistrovství začíná za šest sedm týdnů. A to je dost dlouhá doba, abych se dokázal udržet ve formě. Abych tohle absolvoval a po šesti týdnech mi bylo řečeno, že nikam nejedu, to nemám zapotřebí. Nenechám ze sebe dělat blbce,“ odůvodnil Hudler svůj krok.

  • Kvapil vs. Hadamczik

    Marek Kvapil v reprezentačním dresuFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Před čtyřmi roky mínil Alois Hadamczik povolat svého bývalého svěřence Marka Kvapila do přípravy před mistrovstvím světa. Nepochodil. „Panu Hadamczikovi jsem řekl, že pod ním už nechci nikdy reprezentovat, ani nikde jinde hrát, protože se ke mně při posledních srazech i celkově po dobu, co ho znám, choval docela bez respektu a nechtěl jsem to znovu zažívat,“ vysvětlil útočník, působící v KHL.

  • Vlasák vs. Růžička

    Vlasák ukončil kariéru ve 40 letechFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Velké haló v táboře fanoušků Slavie spustil nečekaný odchod Tomáše Vlasáka do Švédska uprostřed sezony 2006/07. Známý útočník si postěžoval, že se k němu Slavia Vladimíra Růžičky nezachovala fér a on musel odejít, ačkoli prý nechtěl. „Srdce slávistické má, ale je to za pár milionů. To by si měl každý uvědomit, že tady nehrál za padesát tisíc měsíčně,“ kontroval tehdejší šéf z Edenu.

  • Schön vs. Jandač

    Sparťanský kouč Josef JandačFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Před loňským čtvrtfinále se Spartou se hradeckému šéfovi Miroslavu Schönovi vybavily vzpomínky na Josefa Jandače z působení v Budějovicích. „Spolupráce s ním nebyla jednoduchá, občas i obtížná. Dodnes jsem přesvědčený, že semifinálovou sérii s Karlovými Vary roce 2008 jsme prohráli na trenérském postu. Jandač je dobrý kouč pro základní část, v play off má své meze. S Vary to prostě prokoučoval,“ zaútočil hokejový boss. Sparta nakonec vyhrála 4:0 na zápasy.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud