2. května 2016 • 23:18

Král Červenka se do Fribourgu těší: Krásná země a útočná liga

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třikrát atleticky vyběhnul schůdky na pódium pražského Clarion Congress hotelu, třikrát se po převzetí ceny zazubil do objektivu fotoaparátů. Roman Červenka, Hokejista sezony 2015/16, dal extralize stylové sbohem. Teď odchovance Slavie čeká světový šampionát a pak přesun za novým angažmá do Švýcarska.



Mistr světa z roku 2010 měl dvě ceny jisté už před slavnostním banketem. Stal se nejproduktivnějším hráčem soutěže, když v 49 zápasech základní části nasbíral 61 kanadských bodů za 23 bodů a 38 asistencí, a zároveň převzal trofej pro nejčastěji zvoleného nejlepšího hráče utkání.

Na závěr získal lídr Chomutova i hlavní ocenění a stal se Hokejistou sezony. "Vždycky, když vyhrajete nějakou cenu, je to příjemné. Sezona byla dobrá, ale z týmového hlediska měla být lepší," skromně hlásil v rozhovoru pro iSport TV Červenka , který dává extralize a Pirátům sbohem.

Hokejista sezony Červenka: Od Švýcarska očekávám útočný hokej
Video se připravuje ...

Od příští sezony bude 30letý útočník působit ve švýcarském Fribourgu. "Bude to něco nového, těším se. Očekávám hezké prostředí, Švýcarsko je krásná země, už jsem tam párkrát byl. A liga? Je hodně útočná, to by mi mělo sedět," vyhlíží nové angažmá Červenka, na kterého nyní čeká reprezentační mise.

V Moskvě a Petrohradě začíná mistrovství světa, kde Červenka bude coby člen elitního útoku s Tomášem Plekancem a Davidem Pastrňákem táhnout český národní tým. Reprezentace letí do Ruska ve středu a hned v pátek nastoupí k prvnímu zápasu proti domácímu Rusku.

"Teď už je to opravdu blízko. Myslím, že už to máme všichni v hlavách a je potřeba být připravený. Všichni jsme rádi, že už to začne a dlouhou přípravu máme za sebou," uzavřel Červenka.

Cena iSport.cz? Největší dík patří fanouškům, těšilo Kováčika
Video se připravuje ...

Snajpr Plzně Kubalík: Byla to suverénně nejlepší sezona
Video se připravuje ...

Králem galavečera se stal Roman Červenka
Králem galavečera se stal Roman Červenka

NEJ nováček Lakatoš: Za hodně vděčím libereckému týmu
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud