30. května 2016 • 09:59

Extraligový mistr z Liberce má k Pešánovi nového asistenta a tři posily

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligového Liberce i nadále povede jako hlavní trenér Filip Pešán. Jeho novým asistentem se stal Karel Mlejnek, jenž naposledy působil v Karlových Varech. Letošního mistra extraligy navíc posílil z Plzně útočník Mário Bližňák a z Hradce Králové Lukáš Vantuch, ze zámoří se vrací odchovanec klubu obránce Filip Pyrochta. 



Již dříve Tygři oznámili, že získali brankáře Romana Willa a beka Adama Jánošíka. "Tým v současném stavu považujeme za hotový. Jsme připraveni řešit pouze pozici Michala Birnera. Kdyby se rozhodl pro odchod, budeme se snažit získat útočníka," řekl Pešán na dnešní tiskové konferenci v Liberci.

Reprezentační forvard momentálně stále zvažuje možnost odchodu do zahraničí. "Jsme v každodenním kontaktu a jeho setrvání je na dobré cestě. Pracujeme na tom, aby zůstal. Více bychom měli vědět do dvou dnů," řekl Pešán.

Liberec po nejúspěšnější sezoně v klubové historii ztratil řadu opor. Skončili brankář Marek Schwarz, obránce Jan Výtisk a útočníci Michal Řepík, Jakub Valský a Petr Vampola.

"Věděli jsme, že odejde Vampola a že možná ztratíme Výtiska. Pak bylo jasné, že je možné, že výborná sezona uvolní cestu ven dalším hráčům. Ve hře byla hlavně čtveřice, která startovala na mistrovství světa," uvedl trenér a sportovní ředitel v jedné osobě realisticky.

Vedle Řepíka a Birnera na šampionátu startovali ještě Radim Šimek a Martin Bakoš. Ti však v klubu zůstávají, i když Šimek velmi vážně o odchodu uvažoval. Nakonec si to ale rozmyslel.

Možný návrat Bartoviče

Staronovou tváří by se v libereckém kádru mohl stát i slovenský útočník Milan Bartovič. "Nejednáme s ním, ale máme pracovně-přátelské vztahy. Milan je pod smlouvou ve Slovanu Bratislava. Je ale možné, že se v sezoně v Liberci objeví," řekl Pešán.

Tygři se už od začátku letní přípravy chystají na to, že je čeká těžká sezona, ve které se budou snažit navázat na předešlý úspěch. Mistrovské "kocoviny", kterou měl v předešlé sezoně Litvínov, se však na severu Čech nebojí.

"Máme to v hlavě, ale nechceme říct, že nás to straší. V minulosti měly podobné problémy nejen Litvínov, ale například i Pardubice. Nic nepodceňujeme, ale věřím, že se nám nic podobného nestane. Jsem přesvědčený, že nás nečeká tak přímočará sezona. I my jsme v předešlém ročníku čekali, kdy na nás přijde nějaká krize. Opět ale budeme tvrdě pracovat a chceme obhájit pozice," řekl generální manažer Ctibor Jech.

Základní cílem týmu je postup do play off, Liberec se navíc chce opět prosadit i v Lize mistrů. "Minulá sezona nebyla náhodná. Bylo to o každodenní práci a to je záruka, aby se nám dařilo. Nyní to bude stejné," dodal Pešán.

Více o změnách v extraligových týmech čtěte zde >>>

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud