Zdeněk Janda
10. června 2016 • 09:40

První FOTO Jágra s majitelem Chomutova: Jednají o extralize!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesun extraligové licence z Chomutova do Kladna? Stále je to ve hře! A nejen to, ale i dlouhodobá spolupráce. Potvrzuje to středeční schůzka, na níž se Jaromír Jágr setkal s Jaroslavem Veverkou starším, majitelem klubu Pirátů. „A budeme jednat dál,“ potvrdil Sportu nejslavnější český sportovec, většinový vlastník Rytířů.



Chomutov a Kladno? V zákulisí už se delší dobu rokuje o tom, co může ze vzájemné kooperace vzejít. Ve hře je více scénářů. Ale i ten nejaktuálnější, že už od příští sezony se extraligová licence převede na Kladno, které by tak mohlo opět hrát elitní soutěž.

Deník Sport s touto informací přišel už na začátku května. A tato varianta je i nadále reálná.

Což potvrzuje schůzka, na níž se Jaromír Jágr sešel nejen s Jaroslavem Veverkou starším, majitelem klubu, ale i jeho synem Jaroslavem, statutárním ředitelem.

To potvrdil i sám legendární útočník. „Ano, setkali jsme se,“ uvedl včera Jágr, který v kladenských Rytířích drží rozhodující 70procentní podíl. „Žádný finální závěr z toho setkání však není. Po splnění domácích úkolů, které jsme si dali, se opět potkáme a budeme jednat dál,“ dodal šéf Rytířů, jenž se do Česka vrátil v neděli a ihned se do dění ve svém mateřském klubu intenzivně vrhnul.

„Proběhla úžasná schůzka s úžasným člověkem, během které jsme mimo jiné řešili společnou dlouhodobou spolupráci našich hokejových klubů,“ reagoval Jaroslav Veverka starší, jenž se netají sympatiemi k hokejové legendě.

Konkrétněji nechtěl to, o čem se bavili, veřejně rozebírat. Nejde ovšem pouze o ryze krátkodobé řešení, ale i o varianty s dlouhodobým časovým horizontem. Veverka rád pracuje s vizí, což dokumentuje i desetiletá smlouva s koučem Vladimírem Růžičkou .

Už v květnu deník Sport psal o tom, že není vyloučené, že by se Veverka stal jedním z podílníků v kladenském klubu, čímž by rodině Jágrů výrazně pomohl s financováním. Mohlo by to být tedy výhodné pro obě strany – Kladno by získalo velmi silného finančního partnera, Veverka by naopak svoje jméno spojil s dlouhodobě nejslavnějším českým sportovcem.

U schůzky byl přítomný i právník Štěpán Poláš, který s Jágrem spolupracuje už od doby, kdy převzal řízení klubu (v létě roku 2011) po svém otci Jaromírovi. Pana Jágra staršího pojí s úspěšným podnikatelem Veverkou dlouholeté přátelství. Pro obě rodiny je hokej srdeční záležitostí, proto uvažují o vzájemné spolupráci. Veverkové i Jágrové by z toho mohli do budoucna profitovat.

Růžička na kladenské střídačce? To není úplné sci-fi

Prvním krokem už by mohlo být převedení extraligové licence. Takže není úplné sci-fi představa, že by se Vladimír Růžička už v září představil na kladenské střídačce… V případě dohody by se totiž do Kladna přemístili nejen hráči, kteří jsou momentálně pod smlouvu, ale i kouč, jenž dvakrát dovedl národní tým ke zlatu na mistrovství světa.

Nebo co když se Jágr jednou představí v dresu Pirátů?

Jisté je, že i pokud by k převedení licence nedošlo hned v příští sezoně, k určité formě spolupráce časem dojde v každém případě.

Chomutovský majitel Veverka se snaží dohodnout s představiteli města na větší finanční podpoře pro extraligový tým. Zatím neúspěšně, i když časový prostor na dohodu stále existuje. Dlouhodobě idylické vztahy nepanují mezi Jágrem a kladenskou radnicí (drží v klubu 30procentntí podíl), což není žádné tajemství. Není tedy divu, že hvězdný majitel hledá i jiné řešení. A volba padá na Chomutov.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud