10. června 2016 • 13:44

Další překvapivý odchod směr NHL! Rittich podepsal smlouvu s Calgary

Autor: mah, asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opora na odchodu do NHL! David Rittich podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Calgary Flames. Jeden z nejlepších brankářů extraligy v poslední sezoně se půjde porvat o svoji šanci do kanadského celku, který trápí velké problémy na brankářském postu. Po Danielu Přibylovi a Michalu Kempnému jde o další zajímavý odchod českého hráče do nejlepší hokejové ligy světa. 



Odchod mladoboleslavského brankáře se příliš nečekal. Rittich se v minulé sezoně konečně naplno prosadil na post jedničky středočeského klubu a po celý ročník patřil k největším oporám. Bruslařský klub tak musí na nastalou brankářskou situaci rychle zareagovat.

Přesun do Calgary se všaj jeví jako zcela logický. Tým z Alberty v uplynulé sezoně měl velké problémy v brankovišti. Nejvyšší průměr inkasovaných branek trápil Flames po celý ročník, navíc oběma brankářům Karri Rämövi a Jonasu Hillerovi skončila stávající smlouva, a tak generální manažer Calgary Brad Treliving zareagoval angažováním Ritticha. 

"O situaci v brankovišti Calgary vím. Dá se říct, že pro mě je to pozitivní, že nikoho zatím nemají. Ale asi pro ně nebude problém sehnat dva starší gólmany na pozici jedničky dvojky NHL. Uvidíme, jak to dopadne, ale určitě je to pro mě teď lepší, než kdyby tam byli tři jasní gólmani," řekl v exklusivním rozhovoru pro Sport třiadvacetiletý gólman. 

"Asi začnu na farmě. Jít rovnou do NHL, to by byl pro mě asi velký skok. Musím se tam prát o šanci. Musím to vydržet, bude to bitva, kterou chci vyhrát. Takhle do toho jdu," nevzdává se odchovanec jihlavského hokeje. 

Ztráta mladého gólmana je pro Mladou Boleslav hodně bolestivá. Vytáhlý gólman, který během uplynulé sezony dokonce obdržel svou premiérovou pozvánku do národního týmu, je blízko splnění velkého snu v podobě startu v NHL. Na soupisce Bruslařského klubu zůstávají brankáři Jan Lukáš, který přišel ze Znojma, a junioři Jan Růžička s Dominikem Grohem.

Vše o změnách v NHL zde>>>

Liberec - Mladá Boleslav: Rittich v oslabení podržel Boleslav! Vytáhl parádní zákrok
Video se připravuje ...

Vynikající Rittich! V prodloužení nenechal Kukumberga rozhodnout
Video se připravuje ...

Rittich perfektně vychytal Lukáše Nahodila
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud