14. června 2016 • 14:38

Litvínov? Petružálek místo mateřského klubu míří do Třince

Autor: mah, asu,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na spadnutí je další velký návrat. Do mateřského Litvínova to však nebude! Podle informací Sportu hokejový útočník Jakub Petružálek má namířeno do extraligového Třince, kde by měl v nejbližších dnech podepsat smlouvu. 



Jednatřicetiletý střelec Petružálek v minulé sezoně odehrál pouhých 18 utkání, když na začátku sezony působil ve švédském Örebro HK a později odešel do Dynama Moskva. V ruském klubu však kvůli vyhřezlé plotýnce odehrál pouhá čtyři utkání a pak předčasně ukončil sezonu.

Od jara si tak hledá angažmá. Prioritou pro zkušeného útočníka bylo setrvání v zahraničí, ve hře byl však také návrat do mateřského Litvínova, se kterým v předminulé sezoně slavil titul. Nakonec to však vypadá, že bronzový medailista z mistrovství světa 2012 zamíří do Třince. 

"Osobně bych takového hráče uvítal, líbil by se mi, ale tyto věci aktuálně řeší manažer Pavel Marek," uvedl víceprezident klubu Jan Czudek. Generální manažer klubu nebyl v současnosti k zastižení. 

"Kuba se teprve před nedávnem rozhodl, že z osobních důvodů zůstane v Čechách. V tu dobu už ale kluby včetně Litvínova pracovaly s nějakým rozpočtem a ne všichmi mají prostředky na podpis takového hráče," uvedl Petružálkův agent Michal Leimberger.

Vítěz Gagarinova poháru s Dynamem Moskva v minulosti několikrát uvedl, že v Čechách by za jiný klub než Litvínov nehrál, s mateřským klubem se ale nedohodl. "O Kubu jsme hodně stáli, je to náš odchovanec a všichni si pamatujeme, jak nám loni pomohl k zisku titulu. Po dlouhých osobních jednáních ale bohužel k dohodě nedošlo, byť nabízené podmínky byly v rámci našeho klubu nadstandardní," uvedl litvínovský manažer Robert Kysela na klubovém webu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud