15. června 2016 • 17:40

Chomutov hlásí posilu. Z Kärpätu Oulu přichází útočník Huml

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Chomutova posílil útočník Ivan Huml. Čtyřiatřicetiletý kladenský odchovanec, který má zkušenosti i z NHL, působil posledních šest sezon v Oulu. S Kärpätem získal v letech 2014 a 2015 finský mistrovský titul. O Humlově příchodu do týmu Pirátů informovaly oficiální stránky klubu.



Huml hrál za Kärpät od konce ledna 2011, kdy přišel z Komety Brno. V uplynulé sezoně si připsal v 55 zápasech základní části 21 bodů za devět branek a 12 asistencí. V osmi duelech play off zaznamenal jednu branku.

Za sebou má Huml také angažmá v zámoří, za Boston v NHL sehrál 49 utkání a nasbíral 18 bodů za šest gólů a 12 přihrávek. Ve Finsku hrál také za TPS Turku a ve Švédsku hájil barvy celku Mora IK.

Chomutov pro něj bude čtvrtým extraligovým působištěm po mateřském Kladnu, Českých Budějovicích a Kometě. V domácí nejvyšší soutěži má na kontě 218 utkání a 96 bodů za 40 gólů a 56 asistencí. Na kontě má také 21 duelů v české reprezentaci a dvě branky, ale naposledy oblékl dres národního týmu v únoru 2008.

Huml je pro Piráty třetí ofenzivní posilou po Slovákovi Dávidu Skokanovi ze Slovanu Bratislava a Petru Koblasovi z Karlových Varů. Přišli také obránci Tomáš Kudělka z Vítkovic, Kanaďan Brett Flemming z Bolzana či brankář Ján Laco z Barysu Astana.

V Chomutově nastaly také změny v managamentu. Do pozice výkonného ředitele byl jmenován David Dinda, který v uplynulých letech zastával funkci ředitele marketingu. Klub tak reagoval na situaci, kdy jedná s městem o podpoře a hrozí přesunem extraligové licence do jiného města. "Téměř si to žádá krizového manažera," uvedl statutární ředitel Pirátů Jaroslav Veverka mladší, který je nejvyšším mužem v klubu, ale každodenního provozu v Chomutově se neúčastní.

"Uvědomujeme si, že v následujícím období budeme svádět náročný boj o přízeň našich partnerů, fanoušků i laické veřejnosti, a nejen z těchto důvodů jsme se rozhodli nabídnout řízení klubu Davidovi, který je v managementu Pirátů už velmi dlouho a dobře zná nejen všechny zaměstnance, ale i prostředí, ve kterém se denně pohybujeme," uvedl Veverka.

Už dříve odešel sportovní manažer Boris Čapla, jehož práci zčásti převzal kouč Vladimír Růžička . Sportovního ředitele mládeže Jaroslava Lišku nahradil Růžičkův asistent Jan Šťastný. "Aktuální situace nás nutí dívat se na věci okolo sebe velmi pečlivým ekonomickým okem. I proto jsme už po sezoně nahradili dva vysoké manažery z vlastních zdrojů," dodal Veverka.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud