Květoslav Šimek
24. června 2016 • 10:51

Vítkovice začaly spolupracovat s Porubou. Partner nám chyběl, říká Petr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravské hokejové kluby spojily síly. Extraligové HC Vítkovice Steel se dohodly na maximální spolupráci a partnerství s druholigovým HC RT Torax Poruba. Jde o vzájemnou pomoc a využití potenciálu, která posune oba kluby. Spolupráci oficiálně "odstartuje" přátelský zápas 30. srpna na ledě RT Torax Arény v Porubě.



„V současné době je zcela běžné, že kluby z nejvyšších soutěží mají své partnerské kluby, se kterými úzce spolupracují a pomáhají si tím navzájem lépe pracovat s mladšími hráči, efektivněji využívat potenciálu jednotlivých hráčů a společně tak směřovat k lepším výsledkům," vysvětluje Jakub Petr, generální manažer Vítkovic na klubových stránkách. "Nám ve Vítkovicích takový partnerský klub dlouho chyběl, přestože přímo u nás ve městě máme profesionálního souseda se špičkovým zázemím a především v téměř nulové dojezdové vzdálenosti."

Zástupci klubů společně vypracovali strategii spolupráce, která bude úspěšná pro oba kluby. „Úzká spolupráce bude probíhat na úrovni A-týmů, ale nejen těch," vysvětluje Petr. "Dotkne se i mládežnických mužstev včetně žákovských kategorií. Kooperovat budeme na bázi hráčské, ale i trenérské, například formou pravidelných konzultací a trenérských stáží."

RT Torax Poruba se několik let snaží o postup do vyšší soutěže. Jedním z cílů projektu je i postup Poruby do WSM ligy, aby se propast mezi soutěžemi minimalizovala. A talentovaní hráči na hraně extraligy se měli kde rozehrát a navyknout na seniorský hokej. Bez složitého a komplikovaného pendlování po celé republice.

„Pro náš klub bude největším přínosem rozšířeného partnerství s Vítkovicemi zkvalitnění a rozšíření hráčského kádru," pochvaluje si Pavel Hinner, generální manažer Poruby. "Hráči, jejichž tréninková píle a výkonnost bude dosahovat určitých parametrů a kvality, dostanou příležitost svůj potenciál uplatnit v extralize. A naopak tím dojde přirozeně k vytvoření zdravého konkurenčního prostředí a motivace vedoucí ke zlepšení výkonnosti všech hráčů, což budeme vzájemně pravidelně vyhodnocovat a konzultovat."

Spolupráce je vcelku logická. V Porubě vyrostla řada opor vítkovického klubu. Začínali tam například Martin Prusek, Roman Polák, Ondřej Roman nebo Vladimír Svačina. „Jde o to, aby hráči absolvující naši akademii dostali příležitost v seniorském týmu a dokázali tak překlenout přesun z mládežnického do dospělého hokeje," líčí Petr.

"Už dnes je v Porubě hned několik hráčů, kteří v minulosti naší akademií prošli. Stejně tak mezi odchovanci Poruby jsou, a v budoucnu jistě ještě přibudou, hráči, kteří mají potenciál říct si a zabojovat o místo v extraligovém kádru. Důležité je připomenout i to, že se nebude jednat jen o nárazové výpomoci. Naším cílem je opravdu každodenní, dlouhodobý pravidelný kontakt a úzká spolupráce."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud