Květoslav Šimek
29. června 2016 • 21:20

Vítkovický Hell Week. Dřina v maskách, noční záchranné akce i boj z blízka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utužení kolektivu i tříbení charakteru. Hokejisté Vítkovic makají pod novou trenérskou dvojicí Jakubem Petrem a Pavlem Trnkou ve Zlatých Horách. Izolovaní od světa, dvacet čtyři hodin v permanenci, v každé chvíli připravení do akce. K ruce mají i dva profesionální instruktory z jednotky rychlého nasazení. Týden v jesenických horách má výstižný název: Hell Week.



"Musím říct, že to je celkem náročné," nezastírá Pavel Trnka na klubovém videu z poloviny tréninkového kempu. "Kluci pracují výborně. Nechci moc chválit, ale kluci pracují parádně, charakter ukázkový. Uvidíme, jak to bude pokračovat."

S nápadem přišel nový hlavní trenér a generální manažer Jakub Petr. Podobné výcvikové tábory a týmové akce bývají v zámoří poměrně běžné. "Zapadá to do naší nové filozofie a přípravy," vysvětloval Petr. "Stačí, když vypíchnu základní hesla - dril, týmová spolupráce, sáhnutí si na dno, odkrytí charakteru, vzájemná výpomoc ve skupinách, konkurenční prostředí, budování psychické odolnosti. To myslím mluví za všechno."

VIDEO: Vítkovický teambuilding. Bojová umění i dril v plynových maskách

Ve Zlatých Horách jsou vítkovičtí hokejisté od pondělí. Od prvních okamžiků najeli na poměrně pestrý program. Bojová umění na žíněnkách, zápasnické chvaty, cvičení v plynových maskách, plavecké soutěže v jezeře, noční výběhy do svahů spojené se záchranou a transportem zraněného.

"Vůbec nevíme, co nás kdy bude zrovna čekat," popisuje útočník Roman Szturc. "Máme regeneraci, jídlo a na pokoji čekáme, kdy trenéři písknou, že na to za pět minut jdeme. Baví nás to, je to zpestření. Náročné, ale hodně pestré, zábavné."

Do akce mohou vyrazit kdykoliv. "Program neexistuje, v pohotovosti musí být kluci pořád. Co je čeká a nemine, to se brzy dozví," usmívá se Trnka. Žádné zdravotní komplikace hokejisté řešit nemuseli. A pevně věří, že to tak bude až do konce týdne.

VIDEO: Asistent trenéra Pavel Trnka a Roman Szturc o vítkovickém Hell Weeku

"Jde o týmovou práci, celá sezona bude o týmu," dodává Petr. "I proto chceme tyto aktivity směrovat takto. Vypomáhat si - přesně jako na ledě. V klucích to je, ale tímto soustředěním to v nich ještě prohloubíme. Duch kolektivu. Abychom si pak mohli říct - společně jsme to zvládli!"

Rozhovor s Ondřejem Romanem o návratu z Ruska do Vítkovic si přečtěte ve čtvrtečním Sportu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud