8. července 2016 • 15:40

Karlovy Vary budou dál působit v extralize, novým trenérem je Tlačil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Karlových Varů budou v nadcházející sezoně hrát extraligu. Západočeši s ohledem na finanční situaci Energie v minulých týdnech jednali s řadou klubů o možnosti prodeje licence, majitel klubu Karel Holoubek však dnes na oficiálním webu potvrdil, že tým bude nadále hrát v nejvyšší soutěži. Trénovat je bude Jan Tlačil, bývalý útočník Českých Budějovic či Sparty,



"Po dlouhých a náročných jednáních s nejsilnějšími partnery našeho klubu se podařilo dojít ke kompromisním řešením a dohodám, které zaručují setrvání A-týmu v extralize," uvedl Holoubek.

Karlovarský hokej se v minulých týdnech rozhodlo podpořit městské zastupitelstvo, rada kraje i Sokolovská uhelná, hlavní sponzor v posledních letech.

"Na základě rozhodnutí tří výše uvedených subjektů, které zajistí necelou polovinu potřebného rozpočtu, a dále účasti společností Koncernu Holoubek na záchraně TELH v Karlových Varech jsem se rozhodl pokračovat v působení našeho týmu v extralize hokeje. Druhá polovina rozpočtu je úkolem pro mne osobně a pro management klubu," řekl Holoubek. Zároveň se zaručil, že se postará o uhrazení všech závazků klubu a zajistí jeho bezdlužnost před zahájením nové sezony.

Klub pokračuje v hledání strategického partnera

I přes potvrzení účasti Energie v nejvyšší soutěži čekají klub další jednání o budoucnosti. Finanční problémy před začátkem sezony a nejistota o setrvání mezi elitou nejsou v Karlových Varech letošní novinkou.

"Pro další rozvoj klubu a extraligového týmu v našem městě je potřebné, aby se i nadále intenzivně pracovalo na zajištění dalších silných finančních partnerů a na hledání strategického partnera, neboť zájmem všech zúčastněných je zlepšení sportovních výsledků a sportovní úrovně A týmu, a to bez navýšení rozpočtu není a nebude možné," podotkl Holoubek.

Karlovy Vary v roce 2009 získaly mistrovský titul, ale od té doby jen jednou postoupily do předkola play off. Posledních pět sezon hrály vždy ve skupině o umístění na 11. až 14. místě a usilovaly o to, aby se vyhnuly baráži. Letos se jim to nepodařilo a společně s Litvínovem musely start v extralize hájit proti prvoligovým celkům.

"Pevně doufám a věřím v naplnění celkového rozpočtu, který je stanoven na úrovni nejnutnějších výdajů pro udržení týmu v extralize. Jinými slovy řečeno - máme připravený mladý pracovitý tým s několika zkušenými hráči, který se budeme snažit ještě doplnit, nicméně budeme spoléhat především na týmovou práci, obětavost, pracovitost, bojovnost a nasazení," dodal Holoubek.

Novým trenérem je Jan Tlačil

Novým trenérem hokejistů Karlových Varů se stal Jan Tlačil. Na lavičce Energie nahradil Karla Mlejnka, který po uplynulé sezoně odešel na pozici asistenta trenéra Filipa Pešána u mistrovského Liberce. Sedmapadesátiletý Tlačil se Západočechy, kteří dnes potvrdili setrvání v extralize, uzavřel roční smlouvu s opcí. Informovaly o tom oficiální internetové stránky klubu.

"Jedná se o špičkového hokejového odborníka, který umí velmi dobře pracovat s mladým týmem a mladými hráči. Je důrazný, pracovitý a precizní," uvedl na adresu nového kouče generální manažer klubu Miroslav Vaněk na webu Energie. Tlačil převezme tým 18. července, kdy Energie začne pod jeho taktovkou další fázi přípravy na sezonu.

Tlačil, bývalý útočník Českých Budějovic či Sparty, trénoval dlouhá léta ve Švýcarsku. V české extralize vedl v minulosti České Budějovice, Mladou Boleslav a Třinec, v elitní švýcarské soutěži koučoval celek Ambri-Piotta.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud