21. července 2016 • 08:50

Třinec pod palbou! Na praktiky vedení si stěžuje i slovenská hvězda

Autor: asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvláštní praktiky, asi tak by se to dalo nazvat. Třinečtí Oceláři, kteří si v posledních letech vybudovali pověst nejprestižnější hokejové adresy v Česku, se dostávají pod nebývalou palbu kritiky samotných hokejistů za to, jak s nimi jednají. Dva dny po vyhozeném kapitánovi Rostislavu Kleslovi vyrazil s ostrou kritikou skrz média i slovenský útočník Tomáš Kopecký. „Vůbec nevím, co si mám o tom myslet,“ řekl. Klub na svém webu informoval o tom, že po vzájemné dohodě s hráčem ukončil ještě tři roky platný kontrakt. Jenže Kopecký údajně o takové dohodě nic neví.



Léta si hokejový klub Třince budoval image nejprestižnější hokejové značky v extralize. Dařilo se mu to. Jenže teď jeho pověst trpí. Hokejisté jsou v šoku, fanoušci se nestačí divit. Po nečekaně vyhozeném kapitánovi Rostislavu Kleslovi totiž na praktiky vedení klubu v médiích kriticky upozornil i dvojnásobný šampion Stanley Cupu Tomáš Kopecký.

Z výpovědi obou hráčů se zdá, že klub megalomansky rozdává hráčům milionové víceleté smlouvy, které následně nehodlá plnit. Že v týmu končí, oběma hráčům vzkázal pouze přes média.Aniž by se s nimi vedení klubu na rozvázání kontraktu dohodlo.

Čtyřiatřicetiletý slovenský útočník Kopecký do Třince přišel loni na podzim z NHL a s klubem dle svých slov podepsal čtyřletý kontrakt. Také ten se teď Oceláři snaží smést ze stolu a hráče se zbavit. Na webových stránkách klubu se objevila zpráva o tom, že klub po vzájemné dohodě s hráčem tři roky před vypršením kontrakt ukončil. Jenže sám Kopecký o svém konci v organizaci a už vůbec ne o podobné dohodě údajně nic neví

„S nikým s vedením klubu jsem o tom nemluvil, ani jsem nepodepsal žádný papír. Mluvil jsem jen s generálním ředitelem Pavlem Markem, který mi naznačil, že by mi chtěli snížit plat, protože bude menší rozpočet. To je celé. Vůbec nevím, co si mám o tom celém myslet, jsem zklamaný,“ stěžuje si Kopecký pro deník Nový Čas.

„Momentálně si stále plním klubové povinnosti. Do konce července mám individuální přípravu a potom nevím, co bude. Sám jsem zvědavý, jak se tahle situace vyvine, protože mám ještě tři roky s Třincem kontrakt,“ dodal. S ostrou kritikou směrem na klub prostřednictvím médii přišel jen dva dny poté, co na Oceláře tvrdými slovy pálil obránce Rostislav Klesla.

Ten se totiž ocitl v úplně stejné situaci. Majitel bezmála sedmi set startů v NHL přišel do Třince před dvěma lety. Klub tehdy s velkou pompou ohlásil podpis šestiletého kontraktu, z Klesly udělal kapitána a hlavní osobnost týmu. Letos v létě ale hráči vedení jen přes média vzkázalo, že čtyři roky před vypršením smlouvy v Třinci končí

„Komunikace s klubem na profesionální úrovni neprobíhá. Klub se nestaví jak za své rozhodnutí, které udělal, tak za své závazky. Do dnešního dne (pondělí) nebyl ze strany klubu žádný náznak jednání o dohodě, jak tvrdili v médiích,“ prohlásil Klesla v rozhovoru pro iSport.cz na začátku týdne s tím, že mu klub navíc stále dluží peníze.

Tomáš Kopecký ostrým hitem sestřelil Adama Poláška
Tomáš Kopecký ostrým hitem sestřelil Adama Poláška

Třinec údajně chtěl vypovězení jeho smlouvy postavit na tom, že si hráč neplní smluvní závazky. Tuto strategii ale Klesla naboural v pondělí tím, že se nečekaně hlásil na prvním tréninku a chtěl jít s týmem na základě své smlouvy na led.

„Situace s panem Kleslou je v jednání. Zatím máme odlišné představy o obsahu případné dohody. Do té doby budeme vyžadovat od hráče plnění, na která máme nárok podle hráčské smlouvy,“ oznámil nejprve klub, jen o pár hodin později ale pravděpodobně kvůli Kleslově příchodu do haly své stanovisko měnil.

„Ukončení spolupráce mezi naši organizaci a Rostislavem Kleslou je v řešení. Představy o tom, jak má vypadat plnění smluvních povinností ze strany profesionálního hráče, jsou odlišné. Pracujeme na tom, abychom měli v nejbližší době jasno,“ zní verze třineckého klubu číslo dvě.

Co k tomu řekl sám hráč? „Klasicky jsem se dostavil na sraz a byl jsem připravený s klubem trénovat. Pan Marek a pan Chmiel (výkonný ředitel) mi to však neumožnili. Neměl jsem tam výstroj ani místo v šatně,“ řekl s tím, že se s takovým jednáním nikdy v životě nesetkal.

Diví se i třinečtí fanoušci, kteří dlouhodobě generálního ředitele Marka haní a vinu za současnou situaci hází na něj. Příznivci klubu stojí spíše na straně hokejistů. Spor s Kleslou i Kopeckým, ve kterém jde kvůli délkám jejich smluv o miliony korun, se podle všeho může v napjaté atmosféře táhnout ještě týdny.

Oba hráči podle informací iSport.cz oslovili také Hráčskou asociaci. Je možné, že do sporu brzy vstoupí i právníci.

To zamrzí! Kopecký z Třince selhal sám před brankářem
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud