5. srpna 2016 • 13:03

Nabušená Kometa! V Brně dál posilují, přivedli Vincoura z KHL

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příval velkých posil nekončí. Pětadvacetiletý brněnský rodák Tomáš Vincour po dvou letech znovu oblékne dres modrobílého klubu. Český reprezentant dlouho zkoušel svojí šanci v zámoří. Dlouhodobě se však nikde neprosadil. V poslední sezoně hrál Vincour za ruský Sibir Novosibirsk. Vloni v KHL nastoupil k 55 zápasům, v nichž si připsal 11 branek a 18 asistencí.



Hokejisty Komety Brno posílí útočník Tomáš Vincour. Pětadvacetiletý brněnský odchovanec naposledy působil v týmu Sibir Novosibirsk, kde mu skončila smlouva. V KHL hrál i za Kazaň. Na sklonku uplynulé sezony Vincour bojoval o premiérový start na mistrovství světa, který mu těsně unikl.

"Jsem rád, že upřednostnil Kometu před ostatními nabídkami a vrací se domů. Je silný a důrazný hráč s obrovskými zkušenostmi," uvedl na klubovém webu majitel a současně hlavní kouč Komety Libor Zábranský, který je Vincourovým bratrancem.

Vincour má na kontě i 95 zápasů a 17 bodů za sedm branek a deset asistencí v NHL za Dallas a Colorado. S Kometou trénuje už dva týdny na ledě.

"Už na sklonku minulé sezony jsem řekl, že chci své další hokejové kroky řídit podle potřeb svých blízkých. Při rozhodování jsem dal přednost rodině. Navíc v Brně nejdu do neznámého prostředí," uvedl Vincour, který bude letošní pátou posilou Komety z KHL.

Další posily Komety před novou sezonou:
Ondřej Němec (Čerepovec), Martin Erat (Omsk), Marek Kvapil (Nižněkamsk), Martin Zaťovič (Togliatti), Michal Gulaši (Karlovy Vary), Jan Štencel (Vítkovice) a útočník Marcel Haščák (Karlovy Vary).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud