5. srpna 2016 • 21:30

Češi v Hradci naložili Rusům. Bednář si cenil skalpu Ufy i plné haly

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bravo českým extraligovým klubům. Jistě, jen mírné, aby se jim z toho nezamotala hlava, přece však. Na výborně obsazeném Mountfield Cupu v Hradci Králové se úvodní den tuzemským zástupcům náramně vyvedl. Po vítězství Pardubic nad Omskem 3:2 v prodloužení se večer parádně představil domácí výběr, který našvihanou Ufu setřel 3:1. „Vážíme si toho, všichni vědí, s kým jsme hráli. Pro nás je to obrovská pocta a důležitá výhra,“ usmíval se po bitvě kapitán vítězů Jaroslav Bednář.



Na tribunách skoro ke čtyřem tisícům diváků, stánkaři v permanenci, spokojenost v ochozech, hladových po dobrém hokeji. Dočkali se... Ačkoli do startu nejvyšší soutěže schází dlouhých pět týdnů a blok přípravných zápasů české týmy teprve rozjíždějí, už tady máme výborné výsledky a i zábavu pro lidi okolo. A v Hradci v pátek panovala podobná té z extraligových špílů. „Fanoušci byli super, mě už nepřekvapuje, že přišlo tolik lidí. Čekal jsem to. Jim je jedno, jestli se hraje liga, play off nebo příprava, vždycky přijdou,“ cení si Bednář .

Pod Bílou věží zažili na jaře velký krach. Tým s ambicemi na finále vyskočil z play off už ve čtvrtfinále a spekulovalo se o drsných dopadech těžkého direktu.

Sníží rozpočet, pustí hvězdy a budou to hrát na mladé, zněla nejčastější reakce v kuloárech. Chvíli to tak vypadalo, ale jen chvíli. Došlo i na nákupy. Z Mladé Boleslavi přišel reprezentant Richard Jarůšek , z Pardubic pro změnu slovinský v podobě Blaže Gregorce, sedm startů na mistrovství světa vlastní lotyšský centr Andris Džerinš. Do toho klub udržel kapitána Jaroslava Bednáře. Cíle budou znovu vysoké a nejen doma. Mountfield si vyjednal účast na prestižním Spengler Cupu a na to už musíte mít kádr...

A hru! Ačkoli se nový hlavní kouč Václav Sýkora mírně obával, že v rozpuku stavby herního systému nebude výkon jeho týmu na turnaji kdovíjaký, sám musel mít potěšení, jak duel se špičkovým týmem KHL zvládl.

Pět bodů nové Bednářovy formace

Výsledek 3:1 hovoří za vše. A mohutný aplaus na konci partie jakbysmet. „Čekal jsem to horší. Měl jsem za to, že budeme po zápase úplně hotoví, ale je vidět, že jsme dobře potrénovali. Odvedli jsme solidní výkon, bojovali jsme a těší nás tři body,“ pokračoval Bednář, který si vedl mazácky v nové formaci s Červeným a Džerinšem. Na úvod vyprodukovali pět kanadských bodů.

Dobře se na tu trojku dívalo. „O Rudovi víme, že je to bojovník s výbornou střelou. Andris je typický ruský hokejista, rád si podrží puk a pak výborně nahraje. Dnes to prokázal. Už i na tréninku si to dobře sedá, tak doufám, že nám to bude fungovat, budeme hrát spolu a celé to bude ku prospěchu týmu,“ věří Jaroslav Bednář.

Pardubice ukázaly morálku

Dobře se předvedly i sousední Pardubice i s řadou nováčků v sestavě, včetně beka Schause a útočníků Hubáčka a Malleta. Daleko více rozehraný celek ze Sibiře počtvrté v řadě v přípravě prohrál.

„Věděli jsme, že všechno nebude dobré nebo ideální a že Omsk bude bruslařsky a fyzicky malinko dál. Po většinu času jsme museli bránit, ale byli jsme zároveň schopni tam něco doklepat, takže celkový poznatek je pozitivní,“ lebedil si kouč vítezů Peter Draisaitl, jenž si pochvaloval morálku týmu. „Ukázalo se, že náš tým umí zabrat. Na všechno ostatní máme čas…“

Mountfield Cup – pátek

Mountfiedl HK - Ufa 3:1

Branky a nahrávky: 22. Köhler (Čáp), 33. Červený (Bednář, Gregorc), 44. Džerinš (Červený, Bednář) – 42. Lisin (Bodrov). Rozhodčí: Hodek, Hribik – Barvíř, Kis. Diváci: 3700.

MOUNTFIELD HK: Kacetl – Vydarený, Pláněk, Štajnoch, Dietz, Gregorc, Čáp, Barák, Plášil – Bednář, Džerinš, Červený – Jarůšek, Knotek, Šimánek – Dej, Kukumberg, Köhler – Kopta, Bulík, Beránek – Nedvídek. Trenér Sýkora.

UFA: Gavrilov – D. Vorobjev, Lepistö, Loginov, Kornějev, Kuljaš, Arzamascev – Soin, Lisin, Lazarev – Bodrov, Engqvist, Kaprizov – M. Vorobjov, Nestěrov, Omark – Hartikainen, Černov, Kudreman. Trenér Zacharkin.

Omsk - Pardubice 2:3p

Branky a nahrávky: 20. Machanovskij (Gluchov, Fiščenko), 54. Fajzullin (Pestuško) – 7. Kaut (Bárta), 47. Tomášek (Sýkora, Schaus), 62. Sýkora (Rolinek, Čáslava). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk – Kotlík, Zídek. Diváci: 870.

OMSK: Furch – Martynov, Medveděv, Gustafsson, Kutějkin, Děrvuk, Ahnelöv, Miščenko – Lemťugov, Roy, Pěrežogin – Paršin, Zubov, Pestuško – Pjanov, Juňkov, Michejev – Fiščenko, Gluchov, Machanovskij. Trenér Kornouchov.

PARDUBICE: Maxwell – Rýgl, Nedbal, Havlík, Zajíc, Schaus, Čáslava, Bokroš, Ščotka – Panna, Tomášek, Bárta – Hubáček, Nahodil, Rapáč – Kaut, Sýkora, Kusý – Mallet, Beran, Rolinek – Pipek. Trenér Draisaitl.

Další program

sobota

Ufa-Pardubice (14.30), Mountfield HK-Omsk (18.30)

neděle

Omsk-Ufa (13), Mountfield HK-Pardubice (18)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud