Jiří Punčochář
30. srpna 2016 • 23:00

Kometa před ligou zabrala: Nastoupili jsme hladově, těšilo Čiliaka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týden a půl chybí do startu extraligy a jeden z jejích favoritů řeší nečekané problémy. Brněnské Kometě v přípravě vázne střelba, hlavně kvůli tomu prohrála šest zápasů v řadě. S utahováním šroubů začala právě včas, v předposledním zápase letního období. Hradecký Mountfield smtela 4:1, po necelém měsíci vstřelila znovu víc než dva góly.



Nejmenší brněnská návštěva v přípravě (4841) viděla nejlepší výkon nově formovaného mužstva od jeho nástupu na led. Kometě vyšla proti Mountfi eldu základní hrací doba, domluvené prodloužení tři na tři bez ohledu na výsledek a pak i nájezdy. Celkově se prosadilo sedm brněnských střelců, oficiálně zůstane nad hradeckým týmem (nastoupil ještě bez posily Ryana Potulného) zaknihováno vítězství 4:1.

„Hlavně pro hráče je to dobré. Pracují velmi dobře, tohle vítězství potřebovali i pro sebevědomí,“ řekl asistent trenéra Kamil Pokorný.

Není divu, že před šatnou Komety panovalo uvolnění. Šest proher v řadě a s nimi i slabá produktivita (za předchozích sedm ostřejších zápasů jen dvanáct gólů) vyvolávaly zásadní otázku: Co se s týmem nabitým hvězdami děje? Od mužstva, doplněného pěti borci z KHL, se už v přípravě čekalo víc.

„Nejde jen o výsledky, ale i o herní pojetí. Nevycházejí nám věci, které jsme si řekli, že vycházet budou,“ popisoval před včerejším zápasem centr Jan Hruška. „Přišla spousta kvalitních hráčů, ale i když to může být bombarďák, je to o tom, aby si sedl s ostatními. Nedáváme góly z přesilovek a měli jsme i trochu zmatek v obranném pásmu,“ upřesnil.

Ani tohle se neměnilo snadno. Kometa prohrávala, po dvou třetinách to ještě bylo skoupých 1:1. Až ve třetí části se začala víc prosazovat. „Viděli jste, že po druhém gólu se to uvolnilo, hráli jsme dobře. Ani v první třetině to nebylo zlé, ale tam jsme narazili na naši bolest neproměňování šancí. Druhý gól přišel dostatečně zavčasu a odehráli jsme to pak s přehledem. Hráče bych pochválil, protože byli koncentrovaní od první minuty, nevypustili jedinou věc,“ hodnotil trenér Pokorný.

Ani domácí nenastoupili kompletní, hlavně jim chyběl už podruhé během přípravy pro zranění obránce Ondřej Němec. U něho Kometa věří, že do konce týdne bude naplno trénovat. V zápise ke včerejšímu utkání byl vedený, ale nehrál.

Korekce se dotkly i útoku, kde pohromadě zůstala jen zajímavě namíchaná první řada s hvězdnými křídly Eratem a Kvapilem a mladíčkem Nečasem mezi nimi. Ta nastupovala proti Hradci pravidelně, Nečas chodil, do oslabení, přesilovek a vedl si slušně.

„Řekli jsme si, že nepříjemnou sérii už chceme utnout, a kde jinde to udělat než doma, kde se nám hraje dobře. Nastoupili jsme hladově, vletěli jsme do toho,“ sledoval ze svého brankoviště brněnský gólman Marek Čiliak.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud