1. září 2016 • 14:05

Sparta ukázala dresy s novým sponzorem. Přinese peníze na mládež, říká Bříza

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Sparta vstupuje do extraligové sezony s nejvyššími ambicemi. Na středeční tiskové konferenci extraligový klub odhalil nového generálního partnera. Tím se stala na další tři sezony společnost Billa, která provozuje supermarkety. V uplynulých pěti letech generální partner Spartě chyběl.



"Jsme velice rádi, že se nám podařilo získat silného generálního partnera. Díky spolupráci se společností Billa je náš klub ekonomicky silnější," uvedl předseda představenstva klubu a majitel Sparty Petr Bříza.

"Je potřeba zdůraznit, že Sparta není jen A-tým, na jehož chod zajišťujeme každoročně rozpočet, ale také mládež. Na tu klademe velký důraz a jsem rád, že díky novému generálnímu partnerovi získáváme prostředky i na její provoz," doplnil Bříza, který v polovině minulého měsíce koupil Spartu od Sportovního holdingu Praha.

Sparta bude nosit logo generálního partnera i na nových extraligových dresech. Umístěno bude na hrudi nad tradičním 'S'.

Pražané počítají ztráty v ofenzívě

Pražané se musejí vyrovnat především s odchody opor ofenzivy Daniela Přibyla do Calgary, Jana Buchteleho do Jekatěrinburgu, Roberta Saboliče do Vladivostoku a v defenzivě Adama Poláška do Novosibirsku. Do Záhřebu se po krátkém působení vrátil brankář Danny Taylor, forvard Curtis Hamilton zamířil do SaiPy Lappeenranta. Michal Dragoun je ve Slavii, David Dvořáček v Havířově a krátkodobý kontrakt skončil i Janu Hlaváčovi.

Sparta pod vedením Kalousova předchůdce Jandače podlehla v minulé sezoně ve finále Liberci. "Po sportovní stránce považuji minulou sezonu za velice úspěšnou. Za ten se i platí a Sparta jej odnesla odchodem špičkových hráčů. Je to vizitkou výborné práce, ale zároveň výrazný zásah do úspěšného týmu," řekl Kalous, který je Jandačovým asistentem u národního týmu.

Potvrdit sezonu bude těžké, máme ale jasný cíl, shodují se Pöpperle a Forman
Video se připravuje ...

Posilami jsou obránci Martin Gernát ze San Diega z AHL, Richard Nedomlel z Quad City Mallards z ECHL a útočníci Brian Ihnacak z Hradce Králové, Petr Vrána z Brynäs a Dominik Uher z Wilkes-Barre/Scranton z AHL, který v dresu Pittsburghu okusil i NHL. "Měli jsme signály, že k odchodům dojde, a začali jsme monitorovat trh. Povedlo se nám domluvit s výbornými hráči, kteří se rozhodli spojit svoji budoucnost se Spartou," prohlásil Kalous.

Spartu čeká po přesunu z Tipsport Areny druhá sezona v O2 areně a Bříza věří, že se klub v moderní hale dobře zabydlel a bude v tom pokračovat. Pochvaloval si průměr návštěvnosti v základní části 7612 fanoušků a v play off dokonce 12.664 příznivců. "Podařilo se nám v O2 areně dobře zabydlet a chceme, aby byla sparťanská i v dalších letech," dodal Bříza.

Kalous o posilách: Zatím si to sedá, chtěl jsem přivést ještě jednoho hráče
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud