1. září 2016 • 20:50

Třinec vyhrál v generálce nad Zlínem a Chomutov nad Litvínovem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince porazili doma v generálce na nový ročník extraligy Zlín 5:3. Po dvou gólech vítězů vstřelili útočníci Jiří Polanský a Rastislav Špirko. Chomutov vyhrál rovněž v posledním testu před startem nejvyšší soutěže doma v severočeském derby nad Litvínovem 3:1.



Úvodní dějství v Třinci přineslo šest branek. Oceláře dostal do vedení v přesilovce Dravecký a ve 12. minutě upravil Polanský na 2:0. Za 59 vteřin sice snížil Roman Vlach, ale Polanský se Špirkem zvýšili už na rozdíl tří branek.

Ještě šest vteřin před koncem úvodní třetiny Zlín odpověděl v přesilovce trefou beka Bořuty a v závěru druhé části v další početní výhodě zkorigoval stav zadák Kotvan. Výhru Ocelářů pojistil v 58. minutě Špirko.

Pro Třinec to byl poslední test před extraligou, do které vstoupí v pátek 9. září doma proti Pardubicím. Zlín hostí na úvod soutěže Kometu Brno. V pátek jej čeká exhibiční utkání proti výběru zlínských legend.

Chomutov s Litvínovem také zakončily sérii přípravných duelů. Piráty dostal do vedení v úvodní třetině Sklenář a ve 25. minutě zvýšil v přesilovce Valach . Za hosty se sice trefil 32 vteřin před koncem druhé třetiny v přesilovce Kristian Reichel , ale v 51. minutě potvrdil výhru domácích v početní výhodě Koblasa.

Chomutov do extraligy vstoupí doma proti Karlovým Varům a Litvínov se představí na ledě Olomouce.

Přípravné hokejové zápasy:

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 5:3 (4:2, 0:1, 1:0)
Branky: 12. a 17. Polanský, 18. a 58. Špirko, 4. Dravecký - 13. Roman Vlach, 20. Bořuta, 39. Kotvan.

Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 14. Sklenář, 25. Valach, 51. Koblasa - 40. K. Reichel.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud