9. října 2016 • 21:39

Klepiš se vzdal céčka, aby dal týmu impuls. Není to trest, doplnil kouč

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Debakl Mladé Boleslavi 0:9 z pátečního utkání na Spartě měl dohru. Kromě fénu od trenérů a vedení klubu se v mužstvu přeházela oficiální hierarchie. Jakub Klepiš se vzdal kapitánského céčka, s ním v neděli proti Chomutovu (4:2) nastoupil 34letý bek Jan Hanzlík.



„Rozhodl jsem se pro to z osobních důvodů, chtěl jsem dát týmu nový impuls,“ vysvětlil Klepiš svůj krok. O impulsu mluvil i trenér Marian Jelínek. „Přemýšleli jsme o tom od začátku, když jsme se bavili s hráči o adeptovi na kapitána, nikdo nebyl takovou silnou osobností a zatím se tak v týmu ani nikdo neprojevil. Převzít roli po Davidu Výborném není jednoduché a u Jakuba bylo vidět, jak ho tíží, takže interně jsme se o tom v klidu domluvili, není trest nebo něco takého,“ popsal kouč.

Mladá Boleslav - Chomutov: Jakub Klepiš inkasoval pukem do hlavy
Video se připravuje ...

Dusná atmosféra po pátečním výprasku ale týmu částečně pomohla, Chomutov dokázal zdolat, i když se štěstím, rozhodl dvě minuty před koncem a skóre musel ve třetí třetině otáčet. „Bylo otázkou, jestli se ukáže vnitřní síla týmu, jestli se po tom debaklu sebereme, nebo budeme dál v nějakém srabu. To, co se dělo na Spartě, je neakceptovatelné, stávat se to nemůže, bohužel se to stalo. Zaplaťpánbůh jsme si na toho koně zase sedli,“ dodal Klepiš po výhře nad Piráty.

Mladá Boleslav se v tabulce pohybuje nahoře, ale výkony nejsou optimální. Nespokojenost vygradovala právě na Spartě. „Naše hra má, co si já myslím, k ideálu a pohodě velmi daleko,“ přiznal Klepiš.

Jeho dres sice přišel o „C“, zato na čele mu při zápase narostla boule. Schytal totiž střelu Juraje Valacha . Rána do hlavy padala hrozivě, utkání však dohrál. „Naštěstí to byl takový motýl, zachránila mě helma,“ přiznal.

Mladá Boleslav - Chomutov: Jakub Klepiš atakoval brankáře, puk ale brankovou čáru nepřešel
Video se připravuje ...

Richard Jarůšek přijímá od svých spoluhráčů gratulace ke gólu
Richard Jarůšek přijímá od svých spoluhráčů gratulace ke gólu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud