14. října 2016 • 10:20

Sekerník Schaus bude pykat! Za tuhle šílenost dostal čtyři zápasy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký obránce Nicholas Schaus z Pardubic dostal od disciplinární komise hokejové extraligy za faul na zlínského útočníka Davida Šťastného zákaz startu ve čtyřech zápasech. Třicetiletá letní posila Dynama z Innsbrucku v 57. minutě domácí dohrávky 6. kola (2:3) sekla Šťastného hokejkou do levé ruky a zlomila mu palec. Sudí Robin Šír a René Hradil za to Schause v utkání nevyloučili.



"Zákrok byl veden holí drženou v obou rukách na protihráče, který krátce předtím vystřelil kotouč. Rozhodující pro posouzení byla skutečnost, že hráč nejevil zájem hrát kotouč nebo obranným zákrokem protihráči ve střele zabránit," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě.

Pardubice - Zlín: Zákrok Nicholase Schause na Davida Šťasného
Video se připravuje ...

"Mezi střelou a zákrokem proběhla taková prodleva, aby mohl od zákroku vedeného se zřetelným nápřahem a nepřiměřenou intenzitou upustit nebo minimalizovat jeho dopady. Úmysl zasáhnout protihráče do rukavice nelze prokázat, hráč si nicméně musel být vědom, že zákrok může vést k vážným následkům," doplnil Holý.

Schaus vyřadil Šťastného svým zákrokem na delší dobu mimo hru. "Podle lékařské zprávy utrpěl Šťastný v důsledku zásahu tříštivou zlomeninu basálního článku palce levé ruky," uvedl Holý.

Třicetiletý Američan vynechá zápasy s Plzní, v Litvínově, s Třincem a na Spartě. Do hry se může vrátit v pátek 28. října v domácím utkání s Olomoucí. Schaus je s osmi body za gól a sedm asistencí z 11 utkání třetím nejproduktivnějším hráčem Pardubic, které jsou předposlední v tabulce.

Pardubice - Zlín: Jiří Goiš se dostal do křížku s Nicholasem Schausem
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud